Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"bili ste motiviraniji"

Karabatić i Dinart skinuli kapu Kaubojima: "Hrvatska je bila bolja, a golman odličan"

Francuski izbornik i rukometaši priznali su da je Hrvatska bila bolji suparnik u posljednjoj utakmici skupine.

Obrana zaustavlja Karabatiće (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mlađi brat Karabatić, Luka, priznao je nakon posljednje utakmice u skupini Svjetskog rukometnog prvenstva da je Hrvatska zasluženo slavila protiv Francuske, čime je osvojila priželjkivano treće mjesto u skupini, koje vodi na kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Nismo se htjeli odmarati. U svaku utakmicu ulazimo da bi pobijedili. Znali smo da idemo u polufinale, pa nije bilo jednostavno igrati sa željom da da se fizički sačuvamo, ali i pobjedimo. Hrvatska je zaslužila pobjedu, a golman je branio odlično. Promašili smo puno čistih prilika i tu smo izgubili utakmicu", rekao je nakon utakmice francuski pivot Luka Karabatić.

Marin Šego obranio je 10 lopti francuskim rukometašima, a dosta ih je završilo u rukama naših obrambenih igrača ili u autu zbog tehničkih pogrešaka pod pritiskom hrvatske obrane.

"U polufinalu ćemo vjerojatno igrati s Danskom. Svi smo umorni, ali smo u polufinalu i idemo po medalju", rekao je Luka Karabatić.

Francuski izbornik Didier Dinart također je pohvalio Hrvatsku.

"Nije ovo bila naša večer, nismo bili ni blizu stopostotnog angažmana. Možda razlog leži u tome što smo prije dva dana osigurali polufinale. Hrvati su bili puno motiviraniji, jer su mogli ostati bez Olimpijskih igara. Hrvatska je pobjedila jer je bila borbenija", kazao je Dinart.

Treba reći da je Francuskoj posljednja dva poraza na svjetskim prvenstvima nanijela upravo Hrvatska! Ovaj i prije čak šest godina. Francuski rukometaši od 2013. godine nisu izgubili utakmicu na svjetskom prvenstvu. Dva uzastopna svjetska prvenstva su osvojili i tek su sada po prvi puta pokleknuli...

Duvnjak otvoreno nakon rušenja svjetskih prvaka: "Presudila je želja, volja i naš Marin Šego" Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

Stručni komentator Nove TV nakon rušenja prvaka svijeta: "Osim Brazila sve je bilo odlično" Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Zlatko Horvat (Foto: AFP) Željko Musa (Foto: AFP) +3 Karačić i Karabatić (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider