Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
bravoooooooo!

Hrvatska pobijedila Francusku i osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre!

Hrvatska reprezentacija pobijedila je stare rivale Francuze i ispunila cilja.

Galerija Zlatko Horvat (Foto: AFP) Željko Musa (Foto: AFP)

Hrvatski rukometaši ispunili su cilj koji je pred njih postavljen uoči Svjetskog prvenstva 2019. U posljednjoj utakmice druge faze natjecanja Hrvatska je pobijedila Francusku 23:20 čime je izborila kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. godine.

Hrvatska je završila kao treća u skupini sa šest bodova, iza Francuske i Njemačke. Naša će reprezentacija igrati za peto mjesto protiv treće reprezentacije iz skupine II u subotu, 26. siječnja, s početkom u 20:30 sati u danskom Herningu, no taj susret neće imati nikakav rezultatski značaj.

Podsjetimo, prvih sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva osigurat će kvalifikacije za OI 2020.

Važna pobjeda protiv najvećih rivala

Do važne pobjede Hrvatsku je predvodio Zlatko Horvat sa sedam golova i stopostotnom realizacijom, David Mandić je dodao četiri gola, dok je Marin Šego sakupio 10 obrana. U sastavu Francuske Melvyn Richardson je postigao pet pogodaka.

U dvoboj koji je Hrvatskoj mogao osigurati nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Francusku zadržati u borbi za prvo mjesto u skupini obje su reprezentacije ušle pomalo usporeno. Stoga je gotovo čitavo prvo poluvrijeme proteklo u rezultatskoj ravnoteži. Francuska je imala prednost na samom početku, do 3-2 nakon prvih 10 minuta, da bi Hrvatska preko Muse i dva puta Horvata za samo minutu i pol s tri gola stigla do vodstva 5-3.

Prednost od dva gola razlike Hrvatska je čuvala do ulaska u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena kada je bilo 10-8, no s dva gola N'Guessana i jednim Richardsona Francuska je preokrenula rezultat, ali je Horvat svojim petim golom iz isto toliko pokušaja poravnao na 11-11 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Francuski izbornik Didier Dinart u drugo je poluvrijeme krenuo s potpuno izmijenjenom vanjskom linijom, u igru je uveo Mahea, Lagardea i Portea koji su čitavo prvo poluvrijeme prosjedili na klupi, ali to nije donijelo željeni efekt za aktualne svjetske prvake. Pokretljivom 5-1 obranom u kojoj je Duvnjak u ulozi prednjeg braniča odlično remetio protok lopte u francuskom napadu Hrvatska je uspijevala držati prednost da bi preko Vrankovića i Mandića u 48. minuti prvi put na susretu stigla do tri pogotka prednosti (19-16). Potom je i Horvat iz sedmerca povisio na 20-16 točno 10 minuta prije kraja te se već tada mogla nazrijeti pobjeda Hrvatske.

Francuzi su uzvratili golovima Richardsona i Portea za 20-18, ali da se ne bi još približili pobrinuo se Šipić sjajnim golom iz okreta sa šest metara za 21-18, da bi Štrlek s lijevog krila zabio i za 22-19 četiri minute prije kraja. Konačnih 23-20 postavio je Vida 20 sekundi prije kraja dvoboja.

Francuska je, pak, natjecanje u skupini završila sa sedam bodova te će najvjerojatnije zauzeti drugo mjesto, na prvo može samo ukoliko Španjolska u posljednjem dvoboju skupine svlada Njemačku s više od osam golova razlike, pa će u polufinalu u petak u Hamburgu gotovo sigurno igrati protiv pobjednika skupine II koji će biti poznat nakon utakmice Danska - Švedska.

HRVATSKA: Šego, Stevanović; Duvnjak 1, Stepančić, Vida 1, Horvat 7 (3), Karačić 2, Blažević, Štrlek 2, Musa 2, Mandić 4, Slišković, Vranković 3, Šipić 1, Bičanić, Bećiri

FRANCUSKA: Dumoulin, Gerard; Remili 2, Lagarde 1, Richardson 5 (4), Mem 1, N. Karabatić, Mahe, Grebille 2, N'Guessan 3, Abalo 3, Guigou, L. Karabatić, Fabregas 2, Dipanda, Porte 1

SEDMERCI: Hrvatska 3/3, Francuska 4/4

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Francuska 2 minute

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider