Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
imamo svjetlu budućnost

Stručni komentator Nove TV nakon rušenja prvaka svijeta: "Osim Brazila sve je bilo odlično"

Stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan bio je zadovoljan igrom i pobjedom Hrvatske u susretu protiv Francuske.

Galerija Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Zlatko Horvat (Foto: AFP) Željko Musa (Foto: AFP) +3 Karačić i Karabatić (Foto: AFP)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Francusku i osigurala treće mjesto u skupini I drugog kruga Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Kauboji su slavili s 23:20, čime su osigurali odlazak na kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine, ali i utakmicu za 5. mjesto.

Stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan bio je zadovoljan viđenim od naše reprezentacije u utakmici, ali i na cijelom prvenstvu. 

"Hrvatska je u svim segmentima nadvisila Francusku. Obrana je bila sjajna na čelu s Marinom Šegom, koji je bio fenomenalan. Ostvarili smo primarni cilj, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre. Pokazali smo karakter i to protiv reprezentacije koja je naš najveći rival u posljednjih 15-ak godina", rekao je Željko Obrvan.

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Hrvatska je pobijedila Francusku bez Luke Cindrića, te praktički bez Luke Stepančića, koji je veći dio utakmice odgledao s klupe.

"Puno reprezentacija osjeća umor i ozljede na kraju prvenstva. Kod nas su igrači iz drugog plana pokazali da se na njih može računati. Fenomenalan je bio Zlatko Horvat. Bila je to velika večer hrvatske reprezentacije."

Za tri dana Hrvatska u Herningu igra utakmicu za peto mjesto, a suparnika će saznati nakon susreta Danske i Švedske.

"U svakom slučaju bilo bi lijepo završiti Svjetsko prvenstvo pobjedom. Imamo dosta vremena za odmor. Vjerojatno ćemo igrati protiv Švedske u Danskoj. Zavisi s kojim će motivom i jedni i drugi ući u tu utakmicu. Vjerujem da imamo snage za tu još jednu utakmicu i da pobjedom završimo Svjetsko prvenstvo."

Budućnost hrvatskog rukometa je u sigurnim rukama.

"Reprezentacija je pokazala dosta na ovom prvenstvu. Napravili smo pet pobjeda u prvoj fazi, pobijedili smo sjajnu Španjolsku. Nakon toga smo imali velika očekivanja i okliznuli se tamo gdje smo najmanje očekivali, što će ovi dečki pamtiti dugo. Izmaknulo nam je polufinale, ali osim te utakmice protiv Brazila mislim da je sve odlično odrađeno. Ovo je stepenica više u odnosu na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj odigrano prije godine dana", zaključio je Obrvan.

Hrvatska pobijedila Francusku i osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre! Zlatko Horvat (Foto: AFP) Željko Musa (Foto: AFP)

Duvnjak otvoreno nakon rušenja svjetskih prvaka: "Presudila je želja, volja i naš Marin Šego" Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider