Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ponosni, ali ostaje žal..."

Duvnjak otvoreno nakon rušenja svjetskih prvaka: "Presudila je želja, volja i naš Marin Šego"

Hrvatski rukometaši odigrali su posljednju utakmicu druge faze Svjetskog prvenstva…

Galerija Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

Hrvatska je protiv starih rivala Francuza odigrala posljednju utakmicu druge faze Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. Kauboji su slavili rezultatom 23:20, nakon čega su svi do jednog bili ponosni na ostvareno, ali ostaje i žal za prvih 30 minuta utakmice protiv Brazila

"Ostvarili smo prvotni cilj, a to su bile kvalifikacije za Olimpijske igre. Nismo zadovoljni jer smo htjeli više, kao i cijela nacija. Dat ćemo sve od sebe da budemo 5. Ponosan sam što smo pobijedili i imam čast što igram s ovakvim dečkima", rekao je odmah nakon utakmice u mix-zoni pivot Željko Musa.

"Obranu smo igrali jako dobro tijekom cijelog turnira. Nismo radili puno tehničkih pogrešaka nakon kojih bi oni jurišali kontre. Mislim da smo zasluženo pobijedili Francuze", zaključio je Musa.

Desni vanjski Jakov Vranković iznenađujuće je dobio veliku minutažu u odnosu na Luku Stepančića, a to je iskoristio na najbolji mogući način. Zabio je tri pogotka i odigrao odličnu obranu.

"Odlična utakmica. Pokazalo se na turniru da ako igramo dobru obranu, pobjeda je tu. Napad je zabijao, a obrana je bila super. Mala je ovo satisfakcija nakon poraza od Njemačke i Brazila. Nadam se da ćemo izvući neke pouke. Imamo snage za još jednu utakmicu u Herningu, pa da osvojimo to peto mjesto."

Odličan je bio i lijevokrilni igrač David Mandić.

"Čestitam ekipi na zasluženoj pobjedi. Dali smo sve od sebe. Kapa do poda svima nama. Presudila je jako dobra obrana koju je trener tražio od nas. Naći ćemo goriva za tu posljednju utakmicu. Skupit ćemo se, ako smo mogli nakon Njemačke i Brazila moći ćemo i sada."

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak odigrao je još jednu herojsku utakmicu. Nije puno zabijao, ali je u napadu kreirao.

"Presudila je naša želja, volja, obrana i naš Marin Šego. Svaka čast dečkima. Opet smo se vratili što pokazuje da imamo karakter. Čestitam dečkima, jer smo izborili kvalifikacije za Olimpijske igre. Imali smo jedan loš dan protiv Brazila, nadali smo se da možemo do polufinala, ali to je sport", kazao je Duvnjak i nastavio.

"Možemo do pobjede u toj borbi za peto mjesto. Želimo s pobjedom otići kući."

Brazil je u utakmici ranije slavio protiv Islanda i dodatno otežao situaciju Kaubojima u ostvarenju mjesta koje vodi na kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine. 

"Nije bilo straha od neuspjeha. Mislili smo samo na našu utakmicu i nismo razmišljali o utakmici u kojoj je Brazil pobijedio Island i stavio dodatni teret na nas u tom nastojanju da ostvarimo kvalifikacije za Olimpijske igre.

Junak pobjede bio je i hrvatski vratar Marin Šego, koji je obranio 10 od 28 lopti upućenih prema njegovom golu.

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv ekipe koja je među tri najbolje na svijetu. Svakih pet do 10 minuta su mijenjali cijelu postavu, ali svi ti igrači su bili vrhunski. Ostaje žal za Brazilom i tim prvim poluvremenom. Nije mala stvar pobijediti Francuze."

Šego je otkrio da nije bilo lako igrati nakon pobjede Brazila protiv Islanda.

"Nije bilo lako nakon što je Brazil pobijedio Island. Pratili smo. Znali smo da ovisimo sami o sebi", rekao je pa zaključio:

"Ispunili smo primarni cilj. Večeras ćemo proslaviti i sutra se spremamo za Herning i idemo po peto mjesto."

Hrvatska pobijedila Francusku i osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre! Zlatko Horvat (Foto: AFP) Željko Musa (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider