Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nisu imali priliku..."

Obrvan iskreno nakon ispadanja Kauboja: "Puno toga nije valjalo, ali najviše mi je žao mladih igrača"

Ivica Obrvan bio je gost Dnevnika Nove TV nakon razočaravajućeg rezultata Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Stručni komentator Nove TV za rukometna događanja Ivica Obrvan bio je gost Dnevnika u kojem je komentirao ispadanje Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Egiptu prije četvrtfinale faze natjecanja.

Porazom od Danske u ponedjeljak Kauboji su završili na tek četvrtom mjestu skupine II druge faze natjecanja, iza aktualnog svjetskog prvaka Danske, reprezentacije koju su pobijedili u prvoj fazi natjecanja Katara, te Argentine.

"Kada završite nastup na Svjetskom prvenstvu naravno da ne možete biti zadovoljni. Igrači kojima je najteže govore o tim detaljima. Ne možemo biti zadovoljni s puno segmenata igre. Od napada, tranzicije, obrane koja je naš zaštitni znak. Međutim dogodio se jedan ovakav turnir koji je polučio ovakav rezultat", kazao je Obrvan pa se osvrnuo na ono zbog čega će on najviše žaliti;

"Kada je već ovako ispalo i kada smo prvih pet utakmica imali protiv reprezentacija koje nisu na najvišem nivou da mladi igrači poput Jaganjca, Martinovića i Šipića nisu dobili veću minutažu da pokažu raskoš svog talenta i koliko se na njih može računati".

gol expired Nema kraja bizarnostima sa Svjetskog prvenstva rukometaša: Hrvatska je i dalje u turniru i bori se za naslov prvaka!? divider

* Dekadencija hrvatskog rukometa ili samo upozorenje?

"Privremeni problemi i teško da se može ponoviti ovakav rezultat. Naši klubovi proizvode veliki broj kvalitetnih igrača, ali žive u ekonomski teškoj situaciji. Te igrače je jako teško zadržati da ne otiđu van. Ne trebamo strahovati. Ako se ovako nešto ponovi, onda možemo dalje analizirati".

* Je li bilo nečeg pozitivnog?

"Pozitivnog nije bilo previše. Istaknuo bi Marina Marića, te pokazivanje potencijala Martinovića za godine koje slijede.

* Što mislite o igri 7 na 6?

"Ja osobno kao tener ne volim igru 7 na 6, nisam je često koristio. Pravila kažu da je dozvoljeno, a ja bi volio da to bude dozvoljeno nekoliko puta tijekom utakmice, pa ti izaberi kada ćeš to iskoristiti".

* Červar odlazi, tko je idealan nasljednik?

"Hrvatska je rukometna velesila i ima nekoliko kandidata koji zadovoljavaju sve kriterije. Na potezu je HRS da to odluči. U ovom trenutku ne bih spominjao nikakva imena".

* Kvalifikacije za Olimpijske igre u Francuskoj protiv domaćina, Portugala i Tunisa?

"Vrlo težak zadatak. Tri utakmice u tri dana. Mislim da možemo podići reprezentaciju kroz puno razgovora i motivacije. Prije svega želim svima zdravlje ključnim igračima. Motiva nakon ovog rezultata neće nedostajati. Siguran sam da će reprezentacija ostvariti rezultat koji će ju odvesti na Olimpijske igre u Tokiju".

gol expired Kauboji se vratili u Hrvatsku, pokušali objasniti svoju lošu igru i otkrili što sada slijedi: "Vratit ćemo se" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider