Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bio je ovo peh i loš turnir"

Kauboji se vratili u Hrvatsku, pokušali objasniti svoju lošu igru i otkrili što sada slijedi: "Vratit ćemo se"

Hrvatsku rukometaši vratili su se u Hrvatsku nakon razočaravajućeg nastupa i plasmana na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez navijača, bez puno medija hrvatski rukometaši vratili su se sa Svjetskog prvenstva koje se do kraja ovog tjedna održava u Egiptu. Kauboji su svoj put završili u drugom krugu natjecanja kao četvrta reprezentacija skupine II, te nije izborila plasman u četvrtfinale. 

U posljednjoj utakmici u kojoj nam je igrala samo pobjeda protiv svjetskog prvaka Danske za prolaz dalje Kauboji su poraženi s 38:26.

Hrvatski reprezentativci bili su vidno razočarani, ali su nositelji igre stali pred novinare i otkrili dojmove s kojima su se vratili iz Egipta, pogotovo nakon prve prospavane noći nakon neuspjeha. 

"Nije ništa bolje. Teško je. Nismo bili pravi, nije ovo bio naš turnir. Treba se resetirati i krenuti u nove pobjede", rekao je kapetan Domagoj Duvnjak te naglasio da su SP već zaboravili. 

"Ovo je iza nas. Okrećemo se kvalifikacijama za Olimpijske igre. To tako mora biti. Pred nama je težak turnir i vjerujem da možemo proći", rekao je kapetan, te posebno naglasio da nije bilo nikakvih trzavica u momčadi.

"Nije bilo povišenih tonova. Atmosfera je uvijek odlična i takva će i ostati".

Igor Karačić priključio se momčadi tek u drugoj fazi natjecanja jer jedo tada liječio ozljedu, no nažalost ni on nije bio dovoljan da se izbjegne kobni poraz od Argentine. I on je kazao kako život ide dalje i da se okreću novim izazovima.

gol expired Nitko ni blizu kao Červar: Pogledajte što je donio Hrvatskoj on, a što drugi divider

 "Nemamo puno vremena. Okrećemo se svojim klubovima i brzo nakon toga protiv Francuske Portugala i Tunisa. Moramo se skupiti i okrenuti novim izazovima."

Priznao je da ih je konačni rezultat razočarao, kao i loša igra koje se nisu mogli otarasiti.

"Ostali smo šokirani u par navrata. Znamo da smo finalisti prošlog Eura i da svi idu na 300 posto protiv nas. Nismo ulazili u utakmice kao na Europskom prvenstvu prošle godine jer da jesmo ne bi sad ovdje razgovarali. Ima puno turnira, imamo perspektivu i mladih dečki kojima treba dati priliku. Ovo je bio samo jedan peh i loš turnir, vratit ćemo se".

Negativni komentari ga ne brinu jer ima puno više pozitivnih.

"Ima puno negativnih komentara, ali ima pozitivnih komentara i ljudi koji nas guraju prema naprijed."

Kada je odlazak Line Červara u pitanju, oproštajnog govora nije bilo. 

"Nije bilo oproštajnog govora. Znamo kako razmišlja i što čini. Svima je bilo jako teško."

Najviše raspoložen za razgovor i prvu analizu onog što se dogodilo bio je Marino Marić. 

gol expired Što sad čeka Hrvatsku? Ova je godina specifična, ili će se sve brzo zaboraviti ili nas tek čeka potpuni krah divider

"Jutro je uvijek pametnije, alio razočarani smo. Podbacili smo u svakom segmentu. Imali smo osjećaj da će sve biti u najboljem redu prije početka turnira, a onda je sve krenulo u grču. Prvo s Japanom pa onda s Angolom. Sve je bilo neko mučenje. Nismo bili efikasni, atraktivni ni brzi. Bilo je mučenje. Pokušali smo sve, ne mogu nikome ništa zamjeriti. Svi smo se trudili, ali jednostavno nije išlo. Emocionalno smo podbacili, pogotovo zadnju utakmicu. Nismo smogli energije i nismo se uspjeli izvući. Imali smo odličan ždrijeb, ali nismo zaslužili ući u polufinale."

Naš pivot je također potvrdio da nije bilo povišenih tonova ni trzavica u momčadi. 

"Nije bilo nesuglasica. Izbornik nas je pokušao maksimalno motivirati i sve je bilo u redu prije utakmice. Ali kada smo izašli na teren jednostavno nije išlo. Ni taktički ni emocionalno. Puno našeg uspjeha leži u emociji, atmosferi i povezanosti. Uvukla se nesigurnost nakon prvih utakmica. Bila je to psihička blokada. Borimo se kao lavovi, ali nije išlo."

Za manje od 40 dana slijede kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će se igrati u Parizu. Tamo će suparnici Hrvatske biti Francuska, Portugal i Tunis. 

"Resetirat ćemo se nakon nekog vremena. Oporavit ćemo se. Ostaje gorka uspomena, ali život ide dalje. Kada se opet okupimo sve će biti normalno. Vjerujem u plasman na Olimpijske igre."

Kada je odlazak izbornika u pitanju, Marić je priznao da ih je sve to iznenadilo, ali ne kao medije koji su od toga napravili veliku halabuku. 

"Nije na nama da komentiramo odlazak izbornika. Mi smo tu spremni da maksimalno odradimo svoj posao. Izbornik nas je sve iznenadio, nije nitko očekivao to. Imali smo sastanak i sve je to normalno i ljudski objasnio. Mirnije smo to podnijeli nego mediji. Bila je to manja brzopletost, u tome smo majstori. Ljudski smo i prijateljski podnijeli. Htjeli smo svi gurati u isti smjer, ali nije išlo."

Za kraj je otkrio što je najviše utjecalo na naše loše igre i zašto protiv Danske jednostavno nije išlo. 

"Najviše je na nas utjecala loša igra. Nije nas njegova odluka pokopala. Najviše smo razočarani našom igrom koje se nismo mogli riješiti."

"Kad krenemo i vodimo sve je super. Kada se dogodi preokret, vidjelo se da padamo i da nam nije lagano više ništa. To su dječje bolesti. To se događa svima pa i nama. Prošle godine smo gubili pet razlike ali bi se vratili bez problema. Ove godine to nije išlo."

gol expired Danci napali Slovence: Tvrde da imaju fotografije koje dokazuju kako su sami krivi za trovanje hranom divider

Pred kamere je stao i Ivan Čupić. 

"Svega je falilo pomalo - i obrane, i tranzicije, i napada, i igrača, malo manje povreda, par igrača bez korone, ali ne treba tražiti alibije. Naša realnost je ovaj rezultat. Imamo za mjesec dana kvalifikacije za Olimpijske igre. Treba ovo staviti po strani. Cilj je kvalificirati se. Moramo razmišljati u tom pravcu, ostati pozitivni, napraviti jedan dobar reset. Normalno, treba analizirati što se događalo, ne bježati od odgovornosti, ni igrači, ni stručni stožer. Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu za otići na Olimpijske igre."

Hrvatska će sredinom ožujka igrati na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru, gdje će u konkurenciji domaćina Francuske, Portugala i Tunisa pokušati osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u Tokio. U tome bi važnu ulogu mogli imati i mlađi igrači koji su ostavili pozitivan dojam u Egiptu, ponajviše Ivan Martinović. Bez obzira na rezultatski neuspjeh na SP-u, Čupić smatra da će i oni imati što naučiti iz egipatskog iskustva.

"Dosta je pouka bilo na ovom turniru, i pozitivnih i negativnih. Mislim da će ih ovakva situacija samo ojačati. Sigurno da oni imaju kvalitetu u sebi, jer da nemaju, ne bi bili s nama. Hrvatska ima svijetlu budućnost što se tiče mladih igrača i mi vjerujemo u njih. I oni će iz ovoga izvući nešto pozitivno."

'Čupko' je za kraj prognozirao rasplet nokaut faze.

"Norveška se počela dizati, Francuska se muči, ali je uvijek Francuska. Danci izgledaju samouvjereno, moćno. Španjolci su iskusni, znaju igrati bitne utakmice. To su glavna četiri favorita, ali jedna utakmica, jedna lopta će odlučiti. Vidim Dance i Norvežane u finalu, ali možda i neće biti tako."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider