Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brzo se vraćamo?

Što sad čeka Hrvatsku? Ova je godina specifična, ili će se sve brzo zaboraviti ili nas tek čeka potpuni krah

Hrvatski rukometaši ispali su sa Svjetskog prvenstva, no najveće natjecanje tek je pred nama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukomet je specifičan sport, a ovo je isto takva godina. Ni u jednom momčadskom sportu kalendar najvećih natjecanja nije ovako gust. Svjetska i europska prvenstva izmjenjuju se godinu za godinom, a svake četiri godine jedno Europsko prvenstvo postaje manje bitno jer prethodi Olimpijskim igrama.

Zbog odgode OI-ja u Tokiju ove je godine to zadesilo Svjetsko prvenstvo. To je jedan od razloga zbog kojeg je Lino Červar o njemu govorio da mu dajemo previše na značenju. Sve se ovo vrlo brzo može zaboraviti jer za šest mjeseci mogući uspjeh u Tokiju izbrisat će ovaj debakl u Egiptu, čak i ako se radilo o najgorem plasmanu Hrvatske u povijesti na svjetskim prvenstvima.

Hrvatska je gotovo 20 godina prolazila u nokaut-faze velikih natjecanja, što zvuči nestvarno. Nije to uspijevalo ni Francuzima svih ovih godina, poskliznuli su se i Danci, ali, eto, naši su nas rukometaši navikli na lijepe stvari.

Sve ovo može biti zaboravljeno za mjesec i pol

Hoće li ova godina biti uistinu najgora za hrvatski rukomet u posljednjih 20-ak godina, tek treba vidjeti. Za mjesec i pol u Montpellieru nas očekuje jaki kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre. Tu možemo dotaknuti dno ili pak Kauboji mogu opet dignuti navijače na noge jer su Olimpijske igre naš standard.

No neće biti lako. Hrvatska prvo mora naći izbornika, koji nema puno vremena da podigne ovu momčad. Samo mjesec i pol dana vrlo je kratak period za klub, a kamoli za reprezentaciju, gdje igrači nisu pod vašom kontrolom tik do natjecanja.

Hoće li se Hrvatska kvalificirati na Olimpijske igre?

Ukupno glasova:

Otvaramo s Francuzima, a onda...

U Montpellieru nas od očekuje pakao, srećom pred praznim tribinama. Odmah otvaramo s domaćinom, u petak 12. ožujka, potom slijedi Portugal u subotu pa trećeg dana vikenda Tunis. Tri jake utakmice u tri dana, a dvije reprezentacije putuju u Tokio.

Portugal bi trebao biti ključni dvoboj. Francuzi trenutačno djeluju moćnije od Hrvatske i veliki su favoriti za plasman na OI. Portugalci su na SP-u tijesno izgubili od Norveške, a protiv Francuza su se raspali kad je već sve bilo odlučeno. U prvom su krugu bili prvi u skupini ispred Islanda i jedna su od hit europskih momčadi posljednjih nekoliko godina.

Savez ne smije pogriješiti s novim izbornikom

Nadamo se će HRS naći neko dobitno rješenje na izborničkom mjestu. Červarov nasljednik imat će težak posao i prostora za pogrešku jednostavno nema. Možda će on uvesti neko novo ime, unijeti dašak svježine u očajnu igru Kauboja na ovom SP-u, nešto se itekako mora promijeniti, inače nam se ne piše dobro.

Ili ćemo ovo SP brzo preboljeti ili će ovo biti godina velikog kraha našeg reprezentativnog rukometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider