Tenis
SPORTOVI
Tenis
mlada kanađanka predala

Kaotična situacija na WTA završnici: Povukle se dvije od tri najbolje igračice svijeta

Nesvakidašnja situacija dogodila se u posljednja dva dana na WTA završnici u kineskom Šenženu.

Bianca Andreescu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Druga tenisačica svijeta Čehinja Karolina Pliškova ostala je u igri za polufinale završnog WTA turnira osam najboljih igračaica svijeta, nakon što joj je u meču 2. kola Ljubičaste skupine predala Kanađanka Bianca Andreescu kod rezultata 6:3.

Iako je Andreescu povela s 2:0, moglo se reći da je meč kod tog rezultat odlučen jer je Kanađanka ozlijedila koljeno. Nakon intervencije liječnika i pauze od osam minuta meč je nastavljen, ali je bilo jasno da Andreescu neće moći dugo tako igrati. Kada je Čehinja prvi set privela kraju u svoju korist, Kanađanka je predala meč.

Petra Martić i Zheng Koja scena: Petra Martić čestitala suparnici koja nije bila ni svjesna da je prošla dalje divider

U ranijem meču ove skupine Ukrajinka i braniteljica naslova Elina Svitolina pobijedila je Rumunjku Simonu Halep i prva osigurala nastup u polufinalu. Čehinja ima izgleda za polufinale ako u trećem meču ove skupine koji je na rasporedu u petak pobijedi Rumunjku.

Podsjetimo, Pliškova je prvi meč izgubila od Svitoline, a Halep je nakon pobjede nad Andreescu danas poražena također od Ukrajinke.

Kaka i sutkinja (Screenshot) Kaka zabio golčinu, a kasnije mu na čuđenje suigrača nije odoljela ni sutkinja divider

Umjesto Andreescu priliku će dobiti zamjena Amerikanka Sofia Kenin, koja će u petak igrati protiv Svitoline. Kenin će tako biti druga zamjena na ovom turniru jer se jučer s turnira iz Crvene skupine povukla Japanka Naomi Osaka zbog ozljede ramena, a zamijenila ju je Nizozemka Kiki Bertens, koja je odmah i upisala pobjedu, i to protiv prve tenisačice svijeta Ashleigh Barty sa 3:6, 6:3, 6:4.

U toj je skupini i Belinda Benčić također ostala u igri za polufinale zahvaljujući pobjedi od 6:3, 1:6, 6:4 nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Christian Eriksen i Mohamed Salah (Foto: AFP) Mohamed Salah, Son i Christian Eriksen – tri mete giganta koji ne spava i želi Ligu prvaka divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider