Petra Martić nije izborila nokaut-fazu završnog WTA Elite Trophy turnira u Zhuhaiju, gdje nastupa 12 najboljih tenisačica svijeta izvan Top 8. Dućanka je završila na drugom mjestu skupine, a do prvog i plasmana dalje dijelio ju je jedan jedini gem.

Martić je u skupini sa Sasai Zheng i Madison Keys ostvarila omjer pobjeda i poraza 1:1, baš kao i njezine suparnice. Nakon poraza 6:4, 6:3 od Keys, Martić je u posljednjem kolu protiv Zheng trebala pobjedu sa šest gemova razlike, s obzirom na to da je Kineskinja slavila protiv Keys sa 6:2 i 6:4.

Martić je dobila prvi gem sa 6:4 i trebalo joj je 6:2 u drugom da bi prošla dalje. Povela je s 4:2 i imala dvije break-lopte na servisu Kineskinje, no nije uspjela povesti s 5:2, nakon čega bi servirala za osvajanje meča i skupine.

Break je ipak napravila, ali u nebitnom trenutku za nju, kada je Zheng već imala tri potrebna gema u drugom setu.

Zanimljiv i simpatičan trenutak dogodio se pri rukovanju dviju igračica na mreži. Martić je pružila ruku suparnici i pritom rekla:

"Sretno dalje."

Kineskinja ju je zbunjeno pogledala i pitala:

"Ja?"

"Da, mislim da si ti prošla dalje", rekla je sa smiješkom naša tenisačica, znajući da je u pravu.

"Ne, mislim da si ti", odgovorila je zbunjena Kineskinja, a Martić joj, u stilu Jose Mourinha kada mu netko kaže da nije najbolji trener na svijetu, prstom gestikulirala:

"A ne, ne, ne."

I u pravu je bila. Zheng ima razliku osvojenih i izgubljenih gemova 19-18, Martić ima 19-19, a Keys 18-19.