Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zahtjevan ispit

Talijani namučili najbolji teniski par u svijetu: Mektić i Pavić jedva izborili prolaz u četvrtfinale Igara

Hrvatski par plasirao se u četvrtfinale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Mektić i Mate Pavić opravdali su status najboljeg teniskog para svijeta i izborili mjesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju pobijedivši u drugom kolu Talijane Lorenza Musettija i Lorenza Sonega sa 7:5, 6:7 (5), 10:7 nakon dva sata i četiri minute igre.

Za mjesto u polufinalu Mektić i Pavić igrat će protiv domaćih predstavnika Bena McLachlana i Keija Nishikorija, koji su iznenadili 7. nositelje, Britance Jamieja Murrayja i Neala Skupskog, svladavši ih sa 6:3, 6:4.

Talijanski tenisači koji rijetko nastupaju u konkurenciji parova pokazali su se vrlo zahtjevnim suparnicima za najbolji svjetski par. Sve do 11. gema prvog seta nijedan par nije uspio doći do prilike za break.

Tada su Musetti i Sonego propustili 40:0, a Mektić i Pavić nizom od pet poena stekli odlučujuću prednost za osvajanje prve dionice meča.

gol expired Španjolac pobijedio Čilića iz petog pokušaja i izbacio ga s Igara: "Svakoj seriji dođe kraj" divider

U drugom su setu i jedni i drugi počeli stvarati prilike na servis suparnika, ali ih nisu iskorištavali. Mektić i Pavić svoje su prilike propustili u prvom i petom gemu, a Talijani u četvrtom i osmom. No kako nijedan par nije došao do breaka, odluka je pala u 13. gemu.

Musetti i Sonego spojili su nekoliko dobrih reterna i poveli sa 6:3. Hrvatski par spasio je dvije set-lopte, ali ne i treću, kad je Musetti lobom preko Pavića odveo meč u odlučujući, produženi tie-break.

Bolje su ga otvorili Talijani i poveli 3:0, ali su Mektić i Pavić odgovorili nizom od tri uzastopna poena. Mektić i Pavić do prednosti su stigli mini breakom za 6:5, ali su odmah potom Talijani izjednačili na servis Mektića. Novi mini break za vodstvo 8:6 pokazao se odlučujućim.

gol expired Donna nakon podviga na Olimpijskim igrama umalo briznula u plač: ''Borila sam se kao lavica'' divider

Pavić je promašio volej kojim je hrvatski par mogao izboriti tri meč-lopte, ali je tu pogrešku nadoknadio s dva odlična prva servisa.

Za 9:7 Mektić je odigrao neuhvatljiv volej, a na prvu meč-loptu Talijani nisu uspjeli loptu vratiti u teren nakon Pavićeva servisa, čime je završila ta teška, dvosatna borba.

Pobjednika je presudila nešto bolja realizacija prvog servisa hrvatskog para i manji broj neforsiranih pogrešaka (6:14). Još jedna pobjeda Mektića i Pavića dijeli od ulaska u krug parova koji će se boriti za odličja.

U utorak će se u četvrtfinale pokušati probiti Marin Čilić i Ivan Dodig, a na putu im stoje Amerikanci Rajeev Ram i Frances Tiafoe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider