Tenis
SPORTOVI
Tenis
Peta sreća

Španjolac pobijedio Čilića iz petog pokušaja i izbacio ga s Igara: "Svakoj seriji dođe kraj"

Marin Čilić nije uspio pobijediti Carrena-Bustu u 2. krugu teniskog turnira na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Uspješniji od njega bio je španjolski tenisač Pablo Carreno-Busta, koji je slavio sa 7:5, 4:6, 4:6.

Bio je to njihov peti međusobni susret i prvi Čilićev poraz.

"Svakoj seriji dođe kraj, pa i mojoj od četiri pobjede protiv Pabla. Početak meča bio je odličan s moje strane, bio sam agresivan, stvarao sam dosta veliki pritisak i konačno mu oduzeo servis u završnici", rekao je Čilić pa nastavio:

"Početkom drugog seta bio sam dosta dobar, no onda me počeo mučiti servis, što je vrlo često u zadnje vrijeme, pogotovo u završnici. Tu mi je napravio pritisak, jedna dvostruka, nekoliko mojih greškica i on se vratio u meč."

gol expired Donna nakon podviga na Olimpijskim igrama umalo briznula u plač: ''Borila sam se kao lavica'' divider

Čilić je priznao da je španjolski tenisač danas bio bolji, naročito u drugom i trećem setu.

"Vidi se da je u dobroj formi, nisam očekivao da će ovako dobro servirati, imao je visok postotak prvoga servisa. Jednostavno, bio je bolji u drugom i trećem setu", kazao je Marin.

Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta u nastavku je zaigrao mnogo bolje te okrenuo rezultat u svoju korist.

gol expired Tko je Matea Jelić, prva osvajačica medalje za Hrvatsku u Tokiju: Umalo je prekinula karijeru, spasila ju Janica divider

Na koncu je nakon dva sata i 25 minuta igre bilo 5:7, 6:4, 6:4 za 30. godišnjeg Španjolca. Čiliću su ovo bile četvrte OI i u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigao dalje od osmine finala.

U Rio de Janeiru je izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7:6 (6), 3:6, 4:6, četiri godine ranije u Londonu u drugom kolu porazio ga je Australac Lleyton Hewitt 4:6, 5:7, dok je u Pekingu 2008. ispao u drugom kolu od Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 4:6, 2:6.

Šanse za medalju ipak postoje u paru sa sumještaninom Ivanom Dodigom u konkurenciji parova.

"Dat ćemo sve od sebe. Moramo zaboraviti na ovo i ostati što pozitivniji sutra. Čeka nas jako težak meč", zaključio je Čilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider