Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Marina

Čilić poražen u 2. kolu: Dobro je otvorio meč, no Španjolac je pojačao tempo

Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta u nastavku je zaigrao mnogo bolje te okrenuo rezultat u svoju korist.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Španjolca Pabla Carreno-Buste sa 7:5, 4:6, 4:6.

Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta u nastavku je zaigrao mnogo bolje te okrenuo rezultat u svoju korist.

Na koncu je nakon dva sata i 25 minuta igre bilo 5:7, 6:4, 6:4 za 30-godišnjeg Španjolca. Bio je to njihov peti međusobni susret i prvi Čilićev poraz.

Nakon što je osvojio uvodni gem, Čilić je u drugoj igri stigao do break-lopte, no 11. tenisač svijeta izvukao je gem i izjednačio na 1:1.

U nastavku seta oba su tenisača sigurno držala svoje servise bez break-prilika sve do Čilićeva vodstva 6:5. Hrvatski tenisač tada je došao do druge lopte za obrat i tog puta je bio uspješniji. Break je značio vodstvo 7:5 i kraj seta za Čilićevo vodstvo,

U drugom setu Španjolac je zaigrao mnogo bolje i u petoj igri napravio break te stigao do prednosti. Marin se trudio vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Španjolca na njegov servis. Nakon 44 minute Carreno-Bustra dobio je set sa 6:4 te izjednačio na 1:1.

Marinovi problemi nastavili su se i u trećem setu. Španjolac je rano stigao do breaka, poveo 3:1 i prednost zadržao do kraja.

Čiliću su ovo bile četvrte Olimpijske igre i u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigao dalje od osmine finala.

U Rio de Janeiru izgubio je u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7:6 (6), 3:6, 4:6, četiri godine ranije u Londonu je poražen u drugom kolu od Australca Lleytona Hewitta 4:6, 5:7, dok je u Pekingu 2008. ispao u drugom kolu od Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 4:6, 2:6.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider