Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakav preokret

Donna nakon podviga na Olimpijskim igrama umalo briznula u plač: ''Borila sam se kao lavica''

Donna Vekić plasirala se u osminu finala Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola pobijedila treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenke sa 6:4, 3:6, 7:6 (3).

Vekić je u prvom kolu nakon velike borbe dobila Dankinju Caroline Garciju sa 6:2, 6:7 (2), 6:3 nakon dva sata i 48 minuta borbe.

U drugom kolu očekivala ju je wimbledonska polufinalistica i treća tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka. Bila je to nova velika drama, ali i nova pobjeda.

Nakon dva sata i 40 minuta Vekić je ostvarila veliku pobjedu te izborila plasman u osminu finala, gdje ju očekuje Kazahstanka Elena Ribakina, protiv koje još nije igrala.

"Da, ponosna sam i na jučerašnji i na današnji meč. Aryna ove godine igra najbolji tenis, treća je na svijetu i nije ju lako pobijediti, čak je i vodila u trećem setu. Ali borila sam kao lavica i na kraju pobijedila", kazala je Donna, koja je u dva meča u Tokiju provela gotovo pet i pol sati po užarenom suncu i nesnosnim uvjetima.

"Ma to je čak i dobro za mene. Falilo mi je treninga nakon operacije koljena, pa dobro iskorištavama svu satnicu ovdje. Ove pobjede će mi dati dosta samopouzdanja za sljedeće mečeve. Koljeno? Vidjet ćemo... To je nešto što ću morati balansirati sljedećih nekoliko mjeseci. Sve je u redu s koljenom, ali sve je još svježe nakon operacije. Imam dobar tim sa sobom i vjerojatno će biti sve od redu", kazala je Donna i pritom zamalo briznula u plač.

U borbi za četvrtfinale igrat će s Ribakinom.

"Nismo nikad igrale, a ni trenirale, tako da je ne znam. Napravit ćemo analizu i spremiti se", kazala je Osječanka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider