Tenis
SPORTOVI
Tenis
london calling

Senzacionalni uspjeh Dodiga u samo pet mjeseci, Europljani ispisali povijest ATP Finalsa

Nakon što je Ivan Dodig izborio svoj šesti nastup na završnici sezone u Londonu (ATP Finalsu), stigao je i podatak da će po prvi put u povijesti na turniru u pojedinačnoj konkurenciji nastupiti osmorica Europljana.

Dodig i Polašek u akciji (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig s partnerom Slovakom Filipom Polašekom plasirao se na završni ATP Nitto Finals, odnosno turnir osam najboljih parova svijeta koji će se od 10. do 17. studenoga održati u Londonu.

Dodig i Polašek su u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu svladali američko-britanski par Rajeev Ram-Joe Salisbury sa 6-3, 6-7 (5), 10-7, no London bi vidjeli i da su izgubili.

Michael Mmoh divljački pogodio linijskog suca Nezapamćeni incident: Američki tenisač divljačkim potezom šokirao svijet sporta divider

Naime, njihovi konkurenti Francuzi Jeremy Chardy i Fabrice Martin izgubili su četvrtfinale od sunarodnjaka Nicolasa Mahuta i Pierre-Hugues Herberta s 3-6, 5-7, te gurnuli Dodiga i Polašeka među osam najboljih parova svijeta.

U polufinalu će par Dodig/Polašek igrati s boljim iz dvoboja Bhopanna/Shapolalov - Hačanov/Rubljov.

Ovo je veliki uspjeh hrvatsko-slovačkog para koji zajedno igra od lipnja ove godine te ima naslove iz Cinncinatija i Pekinga, te polufinale Wimbledona.

Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) Nakon spektakularne tri runde zaustavljena glavna borba UFC 244 eventa u New Yorku! divider

Dodigu će ovo biti šesti nastup na završnom Mastersu i to sa trećim različitim partnerom. Dosad je četiri puta igrao finale s Brazilcem Marcelom Melom (2013-2016), a 2017. godine sa Španjolcem Granollersom. Polašeku će ovo biti prvi nastup na završnici.

Posljednji tenisač koji se plasirao na pojedinačni ATP Finals je Talijan Matteo Berrettini, koji je dočekao poraz Gaela Monfilsa u četvrtfinalu Pariza i tako postao osmi igrač koji se kvalificirao za London. 

Kelvin Gastelum (Screenshot) Imamo novog varalicu na vaganju za spektakularni UFC 244! Magično skinuo pola kilograma divider

Po prvi će put u povijesti ATP Finalsa biti osmorica Europljana na završnom turniru! Osim Talijana nastupit će Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Danil Medvjedev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas i branitelj naslova Alexander Zverev. 

Po prvi će put od 2009. godine na završnici nastupiti četvorica tenisača koji imaju 23 godine ili manje. Posljednji se put to dogodilo kada su na Mastersu nastupili Del Potro, Đoković, Nadal i Murray prije točno 10 godina. 

Anđelko Kitić (Foto: GOL.hr) Dirljiva priča o hrvatskom Rockyju iz Zagorja: Inspiracija je mnogim sportašima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider