FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
pokrenuta istraga

Imamo novog varalicu na vaganju za spektakularni UFC 244! Magično skinuo pola kilograma

Kelvin Gastelum nadmudrio je vagu uoči UFC 244 eventa u New Yorku.

Kelvin Gastelum (Screenshot)

Imamo novog varalicu na vaganju za UFC-ov event. Kelvin Gastelum na krajnje je kontroverzan način prošao vagu za okršaj protiv Darrena Tilla na UFC 244 eventu u New Yorku. Riječ je o MMA spektaklu koji vam noćas od 3 sata ujutro GOL.hr donosi UŽIVO, a Nova TV u nedjelju u snimci u večernjem terminu.

Gastelum je ostao posljednji borac koji se trebao pojaviti na vaganju, jer je u procesu skidanja kilograma malo zaostao. Kada se pojavio stigla su i dvojica gospodina s ručnikom, jer je bilo potrebno da skine sve sa sebe kako bi zadovoljio vagu.

gol expired Tyson Fury ozbiljno razmišlja o UFC-u i želi borbu protiv Miočića: "Prihvatio bih meč iste sekunde" divider

Uz njega je bio i trener, koji se pozicionirao odmah iza njega dok se Gastelum stao na vagu, što i nije baš praksa. Američki borac je podigao laktove u zrak i kako se čini na snimci malo naslonio na svog trenera iza sebe, kako bi "skinuo" nešto kilaže.

Vaga se u konačnici zaustavila na 83.5 kilograma, odnosno pola kile manje od traženog. Borci koji skidaju sve sa sebe da bi zadovoljili vagu nikad nemaju pola kile manje na službenom vaganju. U pravilu su taman u gram teški koliko je potrebno.

Atletska komisija New Yorka je dva sata kasnije objavila da će istražiti cijeli incident, ali će istovremeno dopustiti da se meč između Gasteluma i Tilla održi.

"Kontakt s osobom iza njega je postojao i to je kršenje pravila. Međutim, nije mogao značajno smanjiti svoju težinu, tako da će se ova borba održati prema rasporedu", stoji u objašnjenjeu NYSAC.

LeBron James i Luka Dončić (Foto: AFP) Učitelj nadmašio učenika: U ludoj utakmici s dva čudesna učinka LeBron prizemljio Dončića divider

Gastelum je podsjetio na vaganje Daniela Cormiera na UFC-u 210, kada se također skinuo skroz, a onda naslonio na ručnik i tako sa sebe "skinuo" 100-tinjak grama viška, koliko je imao samo dvije minute ranije!

Tri minute prije isteka vremana za proći vagu, Cormier je bio pretežak. Sišao je s vage, otišao iz panoa, vratio se za dvije minute i odjednom zadovoljio traženu granicu. Znači magično je izgubio 100-tinjak grama u manje od dvije minute.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider