Košarka
SPORTOVI
Košarka
bogdanović odličan u porazu

Učitelj nadmašio učenika: U ludoj utakmici s dva čudesna učinka LeBron prizemljio Dončića

Bojan Bogdanović bio je ponajbolji Jazzer u porazu od Kingsa, LeBron nadigrao Dončića.

LeBron James i Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Sacramenta ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu svladavši pred svojim navijačima Utah Jazz sa 102:101. U gostujućoj momčadi je jedan od najboljih bio Bojan Bogdanović sa 17 koševa, šest skokova i dvije asistencije.

Hrvatski reprezentativac je iz igre pogodio šest od 12 pokušaja, a za tricu je gađao 3/4. No, kod pobjedničkog koša Kingsa, 2.9 sekundi prije kraja utakmice, domaće krilo Harrison Barnes ušuljao se iza Bogdanovićevih leđa te nakon promašaja Nemanje Bjelice za tricu skočio u napadu i iz odbojke ugurao loptu u koš.

Anđelko Kitić (Foto: GOL.hr) Dirljiva priča o hrvatskom Rockyju iz Zagorja: Inspiracija je mnogim sportašima divider

Strijelce Kingsa predvodio je De'Aaron Fox sa 25 koševa, dok je za goste Donovan Mitchell postigao 24 poena.

U najneizvjesnijoj utakmici večeri Los Angeles Lakersi su na gostovanju kod Dallasa slavili sa 119:110 u produžetku, koji im je donio Danny Green tricom sa sirenom na kraju osnovnog dijela utakmice. U četvrtoj uzastopnoj pobjedi Lakersa LeBron James je ubacio 39 koševa uz 16 asistencija i 12 skokova.

Ponajbolji europski košarkaš 20-godišnji Luka Dončić je sa 31 košem, 15 asistencija i 13 skokova ostvario svoj deseti triple-double u NBA ligi, ali je nakon utakmice bio ogorčen na suđenje.

"Pitao sam suce kako je moguće da me udare po glavi i da to nije faul. No, trebao sam se koncentrirati na igru, a ne pričati sa sucima", zaključio je 20-godišnji slovenski košarkaš koji je nakon sudara s Dwightom Howardom završio na šivanju glave i dvaput prošao protokol pri sumnji na potres mozga.

Kelvin Gastelum (Screenshot) Imamo novog varalicu na vaganju za spektakularni UFC 244! Magično skinuo pola kilograma divider

"Sve je bilo u redu. Malo me zaboljela glava, ali nije bilo šanse da propustim produžetak", rekao je Dončić.

Howard je bio u centru zbivanja kod posljednjeg koša u osnovnom dijelu utakmice, koji je završio tricom Dannyja Greena za produžetak. No, prije nego što je LeBron James poslao loptu u kut prema Greenu, Howard je s obje ruke zadržao Setha Curryja i tako svom suigraču stvorio dovoljno prostora i vremena za prijem lopte, nakon čega je iskusni šuter odveo utakmicu u dodatnih pet minuta, u kojima su Lakersi nadigrali Mavse sa 16-7 i odnijeli pobjedu.

Michael Mmoh divljački pogodio linijskog suca Nezapamćeni incident: Američki tenisač divljačkim potezom šokirao svijet sporta divider

"Znao sam što će se dogoditi. Bio sam na putu da presječem to dodavanje, kad me (Howard) dohvatio, a sve se događalo ispred sudaca koji nisu ništa sudili", ogorčen je bio Seth Curry nakon dvoboja u kojem je Dallas vodio i sa 15 koševa razlike, a na manje od 10 minuta prije kraja bio i na +10.

U pobjedničkoj momčadi Anthony Davis je ubacio 31 koš uz osam skokova, a Danny Green je postigao 14 poena. Kod Dallasa je uz Dončića Kristaps Porzingis ubacio 16, a Dwight Powell 14 koševa.

dok je u domaćoj momčadi Luka Dončić imao učinak od 31 poena, 15 asistencija i 13 skokova.

NBA rezultati, 1.11.

Sacramento - Utah 102-101

(Bojan Bogdanović 35:44 min, 17 k, šut 6/12, 6 s, 2 a, 1 ol, 1 bl)

Brooklyn - Houston 123-116

Indiana - Cleveland 102-95

Orlando - Milwaukee 91-123

Boston - New York 104-102

Chicago - Detroit 112-106

Dallas - LA Lakers 110-119 (produžetak)

Golden State - San Antonio 110-127

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider