FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pao, pa za 2 minute prošao?!

Jel li UFC prvak varao? Pogledajte što je napravio

Velika drama viđena je na vaganju boraca uoči spektakularnog UFC 210 eventa, na kojem ćemo vidjeti borbu za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neviđena drama na vaganju boraca uoči UFC-ovog eventa u Buffalu. Spektakularna večer UFC 210 zamalo je ostala bez glavne borbe, nakon što je Daniel Cormier isprva pao na vaganju! Prvak u poluteškoj kategoriji pojavio se na vaganju u posljednjih pet minuta predviđenih za to i trebao je težiti maksimalnih 93 kilograma. Cormier se skinuo do kraja i stao na vagu koja je pokazala 93.5 kilograma, nakon čega je uslijedio šok u dvorani.

Prvak je nestao iza zastora, nije ga bilo otprilike dvije minute, a onda se opet pojavio. Ponovno je stao na vagu, koja je ovoga puta pokazala ravno 93 kilograma! Dvoranom se prolomio vrisak oduševljenja, te olakšanje u taboru prvaka.

Što je Cormier napravio u ove dvije minute da je izgubio čak pola kilograma? S obzirom da je uoči vaganja prolazio proces dehidracije, teško da je obavio nuždu. Nije imao više što skinuti sa sebe, tako da ostaju samo dvije opcije.

A) Problem je bio u vagi koja je krivo pokazala.

B) Cormier je "prevario" vagu naslonivši ruke na ručnik. Ako dobro obratite pažnju, kod prvog vaganja Cormier je držao ruke uz tijelo. Kod drugog je stavio ruke na ručnik, koji su držale dvije osobe, te se vidno oslanjao na njega, pritiskajući ga prema dolje. Oslanjanjem ruku na ručnik umjesto da ih je stavio uz tijelo, Cormier je smanjio, očito za pola kilograma, pritisak na vagu i uspio proći istu.

Da je pao na vagi, Cormier bi ostao bez pojasa, koji bi pripao izazivaču Anthonyju Johnsonu. Zanimljivo, Johnson je doslovno s istekom vremena predviđenog za vaganje izašao pred novinare i stao na vagu. Za razliku od svog suparnika nije imao problema s kilažom (92.5).

Ove nedjelje od četiri sata ujutro GOL.hr UŽIVO prenosi UFC 210 iz Buffala uz komentatora Vladu Bobana i stručnog sukomentatora Igora Pokrajca! Glavna borba večeri bit će revanš Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona, dok je drugi najzanimljiviji okršaj dvoboj Gegarda Mousasija i Chrisa Weidmana.

UFC 210, glavni program (GOL.hr uživo 4:00, snimka Nova TV 23:00)

Daniel Cormier vs. Anthony Johnson
Chris Weidman vs. Gegard Mousasi
Cynthia Calvillo vs. Pearl Gonzalez - otkazano
Thiago Alves vs. Patrick Cote
Will Brooks vs. Charles Oliveira

Uvodne borbe:

Myles Jury vs. Mike De La Torre
Kamaru Usman vs. Sean Strickland
Shane Burgos vs. Charles Rosa
Patrick Cummins vs. Jan Błachowicz
Gregor Gillespie vs. Andrew Holbrook
Josh Emmett vs. Desmond Green
Katlyn Chookagian vs. Irene Aldana
Jenel Lausa vs. Magomed Bibulatov

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider