FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
fanovi ogorčeni

Nakon spektakularne tri runde zaustavljena glavna borba UFC 244 eventa u New Yorku!

Jorge Masvidal slavio je protiv Natea Diaza na UFC-u 244 nakon što je liječnik zaustavio početak četvrte runde.

Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jorge Masvidal najopakija je faca u svijetu slobodne borbe, nakon što je slavio protiv Natea Diaza liječničkim prekidom uoči početka četvrte runde.

Bila je to beskompromisna šora u pravom smislu te riječi. Masvidal je nakon te tri runde imao sigurno dvije u svom džepu i to uvjerljivo. Moguće da je uspio okrenuti čak i treću u svoju korist. No Nate Diaz je nakon svega pretrpljenog i dalje želio ići obračun protiv "gangstera" iz Miamija.

Liječnik je pogledao posjekotinu iznad desnog oka i nakon toga objavijestio glavnog suca dvoboja da je ona prevelika (preduboka) i da mora prekinuti dvoboj. 

Razočarani su bili apsolutni svi u dvorani i svi koji su pratili glavnu borbu eventa. Razočaran je bio čak i pobjednik Masvidal, koji je odmah pozvao publiku da ne zviždi, već da oda priznanje za ono što je Diaz pokazao.

Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odmah je rekao da će obavezno ponoviti ovu borbu, što je naravno malo utješilo MMA fanove. Isto je ponovio i Nate Diaz. 

"Napravio je što je trebao da pobijedi i čestitam mu. No vraćam se po tvoju guzicu jeb.. maj...", poručio je Diaz odmah nakon dvoboja. 

Masvidal je bio daleko bolji u prve dvije runde, te se u nekoliko navrata činilo da će završiti najpoznatijeg vegana u svijetu slobodne borbe. Međutim, još smo jednom vidjeli što sve Diaz može istrpiti u oktogona i zašto ga MMA fanovi toliko vole. 

U trećoj rundi Diaz se probudio i ozbiljnije uzdrmao Masvidala, ali je rundu možda čak izgubio na kraju, jer su posljednje dvije minute iste pripale njegovom suparniku. 

Masvidal udara Diaza (Foto: GOL.hr) Masvidal udara Diaza (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)  

Bio je to 12. poraz u karijeri Natea Diaza, te čak 35. pobjeda u karijeri za 34-godišnjeg Masvidala. On će sada moći birati između revanša protiv Diaza prvom mogućom prilikom ili se okušati u okršaju za titulu UFC prvaka protiv pobjednika dvoboja Kamaru Usmana i Colbyja Covingtona, koji će se dogoditi idućeg mjeseca u Las Vegasu. 

Recimo i da je Masvidal New York napustio s pojasom, jer je njegova borba protiv Diaza bila za "najopakiju facu" u svijetu slobodne borbe. Samo za ovu borbu UFC je izradio BMF (baddest motherfucker) pojas, vrijedan 50 tisuća dolara. 

POBJEDA JORGEA MASVIDALA

Sunaslovna borba večeri ponudila je još jednu kontroverzniju sudačku odluku u meču Darrena Tilla i Kelvina Gasteluma. Engleski borac iz Liverpoola slavio je podijeljenom sudačkom odlukom i to nakon što su čak dvojica sudaca potpuno različito vidjela sve tri runde. 

Na proglašenju pobjednika prvi je sudac dao sve tri runde Gastelumu, a potom je posljednji dao sve tri runde Tillu. Drugi je dvije dao Englezu i jednu Gastelumu. 

Nakon dva uzastopna poraza Till se vratio velikom pobjedom protiv čovjeka koji je zamalo osvojio privremeni pojas UFC prvaka srednje kategorije i to protiv aktualnog prvaka Israela Adesanye. 

Kod proglašenja pobjednika Gastelum je dobio sve tri runde od prvog suca, a nakon toga je Till dobio dvije od tri od drugog suca, pa čak sve tri od posljednjeg suca. 

POBJEDA DARRENA TILLA

Stephen Wonderboy Thompson vratio se pobjedama nakon dva uzastopna poraza od Darrena Tilla i Anthonyja Pettisa. On je jednoglasnom sudačkom odlukom i prije svega sjajnim nastupom slavio protiv Vicentea Luquea

Poput vrhunskog snajpera Thompson je pogađao Luquea iz svih mogućih kuteva i pravo je čudo da je ovaj uspio završiti borbu. Thompson i dalje ne odustaje od svog sna da će jednog dana držati titulu prvaka u velteru, koju trenutno ima Kamaru Usman. 

POBJEDA STEPHENA THOMPSONA

U jedinom teškaškom ogledu večeri vidjeli smo kontroverznu sudačku odluku na štetu bugarskog borca Blagoja Ivanova. On je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od bivšeg izazivača za titulu u ovoj kategoriji - Derricka Lewisa.

Jedan je sudac dao čak sve tri runde na stranu Lewisa, iako je bilo i više nego očito da je izgubio prvu. U konačnici je razočarani Ivanov odmah napustio oktogon, a na njegovoj se reakciji vidjelo sve što misli o odluci sudaca.  

KONTROVERZNA POBJEDA DERRICKA LEWISA

Na otvaranju glavnog programa vidjeli smo brutalan nokaut Kevina Leeja u meču protiv do večeras neporaženog Gregora Gillespieja. Otprilike na polovici prve runde Gillespie je iskivirao jedan pokušaj udarca rukom, ali je istovremeno otvorio mogućnost Leeju da high-kickom riješi pitanje pobjednika. 

Gillespie je doslovno zaspao na nogama, nešto poput Bena Askrena u onom meču protiv Jorgea Masvidala, kada je sve bilo gotovo za samo pet sekundi. 

Lee, koji se nakon kratkog izleta u velter diviziju vratio u svoju laku, se vratio pobjedničkim navikama nakon dva uzastopna poraza od Iaquinte i Dos Anjosa u velteru. Gillespie je pak nakon 13 pobjeda upisao prvi poraz u karijeri.  

NOKAUT KEVINA LEEJA HIGH-KICKOM

UFC 244, glavni program:

Jorge Masvidal pobijedio Natea Diaza (liječnički prekid nakon 3. runde)

Darren Till pobijedio Kelvina Gasteluma (podijeljena sudačka odluka)

Stephen Thompson pobijedio Vicentea Luquea (jednoglasna sudačka odluka)

Derrick Lewis pobijedio Blagoja Ivanova (podijeljena sudačka odluka)

Kevin Lee pobijedio Gregora Gillespieja (nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider