Tenis
SPORTOVI
Tenis
Meč za pamćenje

Carlos Alcaraz novi je prvak Wimbledona! Đoković poražen na londonskoj travi prvi put nakon šest godina

Carlos Alcaraz slavio je u finalu Wimbledona protiv Novaka Đokovića 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Galerija Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz Alcaraz u suzama Carlos Alcaraz

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića s 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

Alcaraz je došao do drugog grand-slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a osvetio se Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju, uništila velika trema i nervoza. Protiv Đokovića sada vodi s 2:1 u međusobnim srazovima.

Navijači Hajduka Hajduk objavio nevjerojatan podatak: Poljud se puni velikom brzinom, interes je ogroman divider

Nervoza je nestala u drugom setu

Đoković je glatko dobio prvi set, a jedan od ključnih trenutaka meča zbio se u tie-breaku drugog seta kada je Đoković lošim bekendom upropastio loptu za 2:0 u setovima kod 6:5, da bi Alcaraz dobio još dva poena i izjednačio.

Španjolac je potom prohujao trećim setom, ali se Đoković čudesno vratio u četvrtom. U petom setu Alcaraz je oduzeo servis Đokoviću za 2:1 i zadržao break do kraja za veliku pobjedu nad 16 godina starijim suparnikom.

Tonio Teklić Bjelica bacio oko na još jednog igrača iz HNL-a: Sezona karijere je iza njega, a ugovor mu ubrzo istječe divider

Đoković nije uspio doći do 24. Grand Slam titule, te je propustio izjednaćiti apsolutni teniski rekord jer je 24 grand-slama osvojila Margaret Court, u rasponu od 1960. do 1973. godine. Đoković se nije uspio izjednačiti i po broju naslova u Wimbledonu s Federerom, koji ima osam naslova, a Đoković je ostao na sedam.

Alcaraz (20) je postao i najmlađi pobjednik Wimbledona još od 1986. godine, kada je trofej podignuo tada 18-godišnji Boris Becker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider