Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Luki teško pao poraz

Zlatko Dalić šokiran kad je saznao tko je sjedio u VAR sobi: "Nisu ga stavili bezveze"

Zlatko Dalić pred novinarima nakon poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Vatreni neće drugi put u nizu igrati u finalu Svjetskog prvenstva. Hrvatski nogometaši poraženi su u polufinalu protiv Argentine, no već je u subotu nova velika utakmica.

Prije velikog dvoboja protiv Maroka ili Francuske pred novinare u Katru izašao je Zlatko Dalić.

gol expired Zagreb i čitava Hrvatska opet će gorjeti: Vatreni su zaslužili još jedan veličanstven doček! divider

Gol usmjerio utakmicu

Kakvo je mentalno stanje u momčadi poslije poraza?

''Lijep pozdrav svima. Još bih jednom čestitao Argentini na plasmanu u finale, a i našim dečkima. Dali smo maksimum, sve od sebe. Kad pogledamo cijelu utakmicu, mi smo 35 minuta imali potpunu kontrolu, sve što smo htjeli i tako smo se držali. Lopta, kontrola, posjed, Messi daleko od gola i lopte. A onda je sve presjekao taj dosuđeni penal i dosta toga se poremetilo. Mi smo 35 minuta radili što smo htjeli, nismo napravili puno prema naprijed, ali to nije bilo toliko važno."

Perišić, Orsato, Modrić Ne slažu se svi da je Hrvatska oštećena za onaj penal: Začuđujuće puno onih koji tvrde drukčije divider

"Poslije utakmice sam govorio, taj gol je itekako usmjerio utakmicu, presjekao je, odveo je u krivom smjeru. Nakon toga primili smo drugi gol iz nekoliko vezanih pogrešaka i našeg kornera. Tužni smo i razočarani, ali moramo skupiti snage da se vratimo do utakmice za broncu u subotu.''

Govorio sam im da se smirimo poslije prvoga gola

Je li iskusnoj momčadi kao što je vaša poremeti takav događaj koncentraciju, pokazivali ste rukama da stanu, da se smire. Jesmo li morali bolje reagirati?

''Govorio sam im da se smirimo, da se vratimo u igru, no kada primiš takav gol, to te iritira, primiš onda brzi drugi gol. Nakon drugoga gola opet smo krenuli prema naprijed, no to se dogodi da koncentracija malo popusti. Iz kontre smo primili naš drugi gol, to je sve normalno, ali trebalo je možda zadržati koncentraciju, pogotovo nakon prvog gola."

gol expired VIDEO Ovo dokazuje kakav ugled ima naš kapetan: Luka je utučen išao u svlačionicu, a onda je naišao Aguero divider

Dojam je da je nakon toga gola izostala agresija. Je li bilo potrebno igrati agresivnije?

''Opet smo imali taj posjed lopte, većim dijelom drugog dijela, kad bismo gubili loptu, pritiskali smo ih. Mi smo imali posjed, a ne oni."

Akcija kod kornera?

"Dosad je radila, malo spora reakcija Brozovića, dali smo nekoliko golova baš iz ove kombinacije. Mislim da nekad to prođe, nekad ne. Puno se tih stvari povezalo, što nama nije tipično.''

Gvardiol je imao problema, Broza muči loža

Stanje Marcela Brozovića i Luke Modrića?

''Utakmica u subotu za nas je veliko finale, ne malo finale. To je borba za medalju, malo je to bilo vama čudno da nismo nigdje, ali u subotu je za nas velika stvar. Imamo problema, imali smo problema s Gvardiolom, prije utakmice je primio injekciju i dosta se mučio. Brozović ima problema s ložom. U subotu igraju zdravi igrači, nećemo staviti onog koji nije spreman, ni da ga boli samo trepavica, idu najspremniji.''

Argentina Argentina slavila uz kontroverznu pjesmu: "Brazilci, što je bilo?! Englezi, odje*ite s Falklanda“ divider

Jeste li mislili ranije u turniru ubaciti nekoga, osam igrača nije još igralo.

''Išli smo utakmicu po utakmicu i tako smo to slagali. Mislim da nije bilo potrebe, svaka utakmica je bila do kraja napeta i došli smo do cilja, došli smo do polufinala. Ovo je turnir, velika je potrošnja i nitko od igrača nije se žalio. Svaki put bili smo bolji što se tiče trkačkog dijela. Potrošili se jesmo, ali nije bilo prostora za rotacije."

Luki je teško pao poraz

Koga biste u toj utakmici za treće mjesto?

''Bit će neizvjesna utakmica, ne bih htio govoriti koga bih htio. Maroko je najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva, od ljeta su se položili, vratili su nekoliko važnih igrača. Izbacili su Belgiju, Španjolsku i Portugal, igraju dobar nogomet. Francuzi? O njima ne treba puno govoriti, Mbappea je nemoguće zaustaviti, ostali dio momčadi je uigran, imaju dobrog izbornika…''

Tiempo de Juego VIDEO Evo kako su na radiju naklonjenom Modriću reagirali na Messijev potez pri trećem golu divider

Ostaje li Modrić u reprezentaciji?

"Luka je bio jako razočaran poslije utakmice i tužan, teško mu je pao poraz. Mislim da je to logično da se tako osjeća. Nama je koncentracija na utakmici za treće mjesto, nismo o tome razgovarali. Ja se nadam da će Luka još ostati u reprezentaciji, on će sam odlučiti, ali ja bih volio da on nastavi. Nakon utakmice u subotu ćemo razgovarati.

Jučer se dogodilo da Luka ide pucati po golu i lopta ga pogodi u glavu. To te još više ubije kod rezultata 3:0. Ako se Luka oprosti, to će biti šteta za sve navijače cijelog svijeta. Toliko puno je pokazao, istinski je profesionalac, ponaša se kao pravi nogometaš. On će sam donijeti odluku, jako će mi biti žao ako ode, ali sigurno je da cijeli svijet poštuje Modrića i bilo bi lijepo da nastavi.

Sudio je isti VAR sudac? Nisu ga stavili bezveze

Cijela je Hrvatska sanjala to finale, slijedi nam borba za treće mjesto. Što ste rekli igračima?

"Bila je tužna atmosfera, mladi su došli do nečega što nisu očekivali, izgubiš u finalu i tvoj san nestane. Rekao sam dečkima da je velika stvar što igramo za treće mjesto, to je stvarno velika stvar. Igrači moraju biti svjesni toga da se moraju boriti za nešto. Mi igramo za treće mjesto, da nam je to rekao netko prije prvenstva, odmah bih to potpisao. Pogledajte tko je sve otišao kući, Hrvatska ostaje do kraja turnira drugo prvenstvo u nizu."

Što kažete na Irratija? Isti VAR sudac inzistirao je da se pogleda penal Francuske u finalu u Rusiji, a jučer se nije oglasio kad je trebalo pregledavati penal za Argentinu?

"Isti je bio? To nisam znao, kud će na nas opet. Dolazi li on na more kod nas? Bolje da ga ne upoznam, što će mi. S takvima nemam posla. Šalim se, mislio sam da govorite o glavnom sucu, kome je cilj da Hrvatska igra u finalu, jučer je bilo 50 tisuća gledatelja. Nisu Irratija stavili bezveze."

Messi vam je prišao, jeste li razgovarali?

''Ja sam jučer minutu prije kraja produžetaka otišao do izbornika i čestitao mu, znao sam da će poslije biti slavlje. U toj mix-zoni je bio Messi i vratar, nismo puno razgovarali, bilo je puno ljudi okolo. Bila je to lijepa gesta, lijepa gesta svih nas. Ostali smo na terenu, oni su otišli u Rusiji s terena. Svi od nas imaju emocije, netko se nosi ovako, netko onako. Najteže je ostati dostojanstven u porazu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider