Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
PODRUGLJIVA PJESMA

Argentina slavila uz kontroverznu pjesmu: "Brazilci, što je bilo?! Englezi, odje*ite s Falklanda“

Argentinci su pobjedu protiv Hrvatske proslavili pjevajući kontoroverznu navijačku pjesmu.

Argentina (Foto: Nicolas Otamendi/Instagram)

Reprezentacija Argentine pobijedila je Hrvatsku 3:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva i poslije velike pobjede proslavila pjevajući kontroverznu, uvredljivu pjesmu u svlačionici.

Poslije pobjede igrači i stručni stožer pjevali su navijačku pjesmu koja se sprda s rivalima Brazilcima i Englezima. Prvima se ruga zbog ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu, a druge vrijeđa uz referencu na spor oko Falklandskog otočja.

Tiempo de Juego VIDEO Evo kako su na radiju naklonjenom Modriću reagirali na Messijev potez pri trećem golu divider

Branič Nicolas Otamendi na Instagramu je objavio snimku proslave plasmana u finale prvi put od poraza od Njemačke 2014. u Brazilu, na kojoj igrači i treneri skaču mašući majicama i unisono pjevajući pjesmu koja je vrlo popularna među njihovim navijačima.

"Što je Brazilci" i "Englezi, odje*ite s Falklandskog otočja"

"Brazilci, što je bilo, zgužvani peterostruki prvaci", riječi su pjesme u kojoj se sprdaju s Brazilcima, koji su bili favoriti za naslov, a ispali su u četvrtfinalu protiv Hrvatske, prenosi Marca. U nastavku pjesme tekst vrijeđa Engleze zbog njihova prijašnjeg sukoba u Falklandskom ratu, spominje njihov naziv spornog otočja "Islas Malvinas".

Perišić, Orsato, Modrić Ne slažu se svi da je Hrvatska oštećena za onaj penal: Začuđujuće puno onih koji tvrde drukčije divider

"Englezi, odje*ite s Islas Malvinas (kako ga zovu Argentinci, op. a.)", idu riječi.

Brazilci su inače veliki rivali, a njihovo ispadanje od Hrvatske u četvrtfinalu jako je dobro sjelo Argentincima, dok su im Englezi tradicionalni rivali s kojima su nekoć ratovali oko Falklandskog otočja.

Spor je 2013. riješen referendumom na kojem su se stanovnici gotovo stopostotnom većinom izjasnili za ostanak u Velikoj Britaniji, međutim Buenos Aires i dalje polaže svoja prava na otoke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider