Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
GLAVU GORE I PO BRONCU!

Hrvatska nije uspjela: Messi i Argentina potopili snove Vatrenih o novom finalu!

Argentina je pobijedila Hrvatsku i prošla u finale Svjetskog prvenstva.

Galerija Lionel Messi Alvarez i suigrači iz Argentine Kovačić i Messi +8 Modrić i Fernandez

Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u svoje drugo uzastopno finale. Argentina je bila bolja s 3-0 i sad čeka boljeg iz dvoboja Francuska – Maroko koji se igra u srijedu. Vatreni će u subotu od 16 sati igrati za treće mjesto s poraženim iz drugog polufinala.

Argentinci su poveli golom Messija iz jedanaesterca u 34. minuti, a u 39. minuti nakon brzog protunapada na 2-0 povećao je Julian Alvarez. U 69. minuti Messi je asistirao Alvarezu za konačnih 3-0.

Hrvatska neće vidjeti finale SP-a, Argentina je bila bolja, organiziranija, spretnija i bolno učinkovita u kažnjavanju pogrešaka i mlakih reakcija. A pogrešaka i mlakosti je kod Vatrenih bilo večeras kao u svih pet dosadašnjih susreta zajedno. Triput je hrvatska obrana ostavila nečuvanoga Juliana Alvareza i triput su Argentinci zabili.

Alvarez i Livaković VIDEO Je li Hrvatska načeta iz nepostojećeg penala? Vatreni su žestoko prosvjedovali divider

Ispravno bi bilo reći da je Hrvatsku pokosio dvojbeno dosuđen kazeni udarac, ali ni dotad u hrvatskoj igri nije bilo odlučnosti, trčanja i rizika, ali ni mirnoće.Prvih pola sata utakmice sve se svelo na oprez i čekanje grešaka, a Argentinci su je dočekali prvi i to je praktički bio nokaut i kraj. Time su Argentinci uzvratili, i to istim rezultatom, za poraz sa prošlog SP-a u Rusiji.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić postavio je isti početni sastav za polufinalnu utakmicu SP-a s Argentinom koji je počeo utakmicu s Brazilom u četvrtfinalu.

Hrvatska nema supendiranih ni ozlijeđenih igrača, pa je u napadu počeo Andrej Kramarić, na bokovima Mario Pašalić i Ivan Perišić, dok su u sredini bili Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Obranu su tvorili Josip Juranović, Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Borna Sosa, a na vratima je bio Dominik Livaković.

Anketa Marce Svijet se zgraža nad penalom za Argentinu: "Ovo je nezasluženo, sve zbog Messija" divider

Kod Argentinaca je suspendiranog braniča Marcosa Acunu zamijenio Nicolas Tagliafico, a veznjak Leandro Paredes ušao je umjesto braniča Lisandra Martineza. Leo Messi je u ovoj utakmici izjednačio rekord po broju nastupa na svjetskim prvenstvima jer mu je to 25. nastup, koliko ima i Nijemac Lothar Matthaüs.

Pred prepunim Lusailom, oko 40 tisuća argentinskih i oko pet tisuća hrvatskih navijača, obje momčadi su dvoboj započele vrlo, vrlo oprezno, očito s velikim respektom. Argentinci su Hrvatskoj prepustili posjed, no na utakmici se nije događalo praktički ništa, nije bilo udarca po golu sve do 25. minute kada Fernandez puca s velike udaljenosti, što Livaković brani.

Hrvatska nije ušla u novo finale SP-a. Što kažete?

Ukupno glasova:

Sumnjivi penal pokrenuo teški poraz Vatrenih

U 31. minuti Perišić pokušava lobati Martineza, a u minutu kasnije na drugoj strani Orsato svira penal za Argentinu. Bila je to velika nepažnja naše obrane, Alvarez se ubacio između Lovrena i Gvardiola, išao sam prema golu, a sudar Livakovića i argentinskoga centarfora Orsato je okarakterizirao kaznenim udarcem. Uzalud su bili protesti svih naših igrača i cijele klupe, Messi je s bijele točke prevario Livakovića i poslao loptu pod gredu.

gol expired Klupa Vatrenih burno reagirala na sumnjivi penal: Mandžukić zaradio isključenje divider

Pet minuta kasnije Hrvatska je imala korner, ali su naši bespotrebno komplicirali, a Argentinci napravili brzu kontru preko Alvareza, na kojeg čvrsto nisu išli ni Brozović, ni Juranović, a ni Sosa. Lopta je, unatoč svim kontaktima i pokušajima naših braniča, ostala kao zalijepljena kod Alvareza, a on vara istrčalog Livakovića za 2-0.

U 41. minuti udarac MacAlistera s dva metra čudesno brani Livaković u najlošijem poluvremenu Vatrenih u Katru.

Izmjene ovaj put nisu pomogle

U drugom dijelu Dalić uvodi Vlašića i Oršića umjesto Pašalića i Sose, a vrlo brzo i Petković umjesto Brozovića. Uslijedila je napadačka igra Hrvatske, no prvu šansu u nastavku imali su Argentinci, kada u 58. minuti Livaković brani šut Messija s pet metara iskosa. U 62. minuti prva šansa za Vatrene, no Lovren nije uspio doći do lopte.

U 69. minuti Messi je iskoristio mlakost Gvardiola, prosšao je po desnoj strani i ubacio za opet potpuno nečuvanog Alvareza, koji opet vara hrvatskog vratara.

Uslijedili su nekontrolirani šutevi Perišića i Oršića, a MacAllister promašuje izglednu priliku u 83. minutu. U 85. minuti nakon udaraca s kuta Majera Perišić prebacuje, no Lovren i Livaja ne stižu ubaciti loptu u mrežu. Majer je pokušao do počasnoga gola u 89. minuti, ali Hrvatskoj večeras ništa nije išlo od ruke.

HRVATSKA - ARGENTINA 0-3

Strijelci: 0-1 Messi (34pen), 0-2 Alvarez (39), 0-3 Alvarez (69)

Pred 89.000 gledatelja na stadionu Lusail Iconic sudio je Orsato iz Italije.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (Oršić, 46); Brozović (Petković, 50), Modrić (Majer, 81), Kovačić; Pašalić (Vlašić, 46), Kramarić (Livaja, 72), Perišić

ARGENTINA: E. Martinez - Molina (Foyth, 86), Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul (Palacios, 74), Paredes (Lisandro Martinez, 62), Enzo Fernandez, Mac Allister (Correa, 86)- Messi, Alvarez (Dybala, 74)

 

ARGENTINA - HRVATSKA 3:0

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider