Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Stranci skloniji Orsatu

Ne slažu se svi da je Hrvatska oštećena za onaj penal: Začuđujuće puno onih koji tvrde drukčije

Poraz Hrvatske od Argentine 3:0 na Svjetskom prvenstvu podigao je puno prašine zbog spornog jedanaesterca iz kojeg su Gauči poveli.

Perišić, Orsato, Modrić (Foto: Afp)

Jedanaesterac iz kojeg je Lionel Messi doveo Argentinu u vodstvo protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu izazvao je brojne rasprave diljem svijeta. Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok su za druge Vatreni oštećeni.

Argentina je protiv Hrvatske povela s 1:0 golom Lionela Messija iz jedanaesterca u 34. minuti. Talijanski sudac Daniele Orsato pokazao je na bijelu točku nakon što je Livaković, prema Talijanu, napravio prekršaj nad Julianom Alvarezom.

U našem taboru uvjereni u pogrešno dosuđeni penal

Hrvatski igrači žestoko su prosvjedovali, Mateo Kovačić i Zlatko Dalić dobili su žute kartone, a pomoćnik Mario Mandžukić udaljen je s klupe, ali to nije pomoglo.

Luka Modrić i Lionel Messi Modriću pljeskali argentinski navijači, a njegova izjava o Messiju bacila Argentince u trans divider

U hrvatskom taboru nisu imali previše dvojbi oko kaznenog udarca nakon kojeg su Gauči poveli.

"Jedanaesterac ? Ma kakav jedanaesterac," kratko je kazao hrvatski vratar Dominik Livaković.

"Prvi gol nije bio jedanaesterac. U akciji prije toga trebao je biti korner za nas. Nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to je prelomilo utakmicu. Takav se penal ne može suditi u ovakvoj utakmici. Opet se sudio i to me žalosti," komentirao je hrvatski kapetan Luka Modrić.

gol expired VIDEO Ovo dokazuje kakav ugled ima naš kapetan: Luka je utučen išao u svlačionicu, a onda je naišao Aguero divider

"Ne znam što bi trebao naš vratar, skloniti se? Igrač se zabio u njega," istaknuo je izbornik Dalić na novinskoj konferenciji nakon poraza od Argentine.

Njihove tvrdnje podržali su i šef Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić i stručni komentator HTV-a Mario Strahonja.

"Livaković nije napravio prekršaj. To je mogao biti samo prekršaj na golmanu. Žao mi je što svjedočim jednoj nevjerojatnoj odluci suca Orsata, odluci koja ima izravan utjecaj na rezultat. Nepravedno i neprihvatljivo," kazao je Marić za Sporske novosti.

"Livaković ovdje kao vratar ima svako pravo postaviti se ovako kako se postavio u odnosu na napadača. Proširio je obujam tijela desnom nogom i tu je nogu spustio na tlo puno prije nego što je do kontakta došlo. Drugim riječima, došlo je do sudara, Livaković nije nogom srušio napadača," poručio je Strahonja iz studija HTV-a.

Argentinci bacaju hrvatski dres VIDEO Argentinci u svlačionici navijali i s hrvatskim dresovima: Jedan bacili u kantu, ali brzo ga izvadili divider

Opravdavaju Orsata

Bivši španjolski sudac Perez Burrull podržao je Orsata.

"Dobro je pokazao talijanski sudac. Hrvatski je vratar srušio argentinskog napadača u situaciji jedan na jedan," kazao je Burrull u programu Radio MARCA Marcador.

gol expired Znate li tko je ponovo bio u VAR sobi na utakmici Hrvatske na Svjetskom prvenstvu? divider

I legendarni engleski nogometaš Alan Shearer smatra kako je to bio "čisti jedanaesterac".

"Bio je to prekršaj, za mene je to ispravna odluka," kazao je Shearer u studiju BBC Five Live.

"Bio je to sjajan Alvarezov bijeg, za njega je sve bilo otvoreno, a Livaković ga je sapleo."

Bivši engleski vratar Rob Green složio se s tim. "Sudac nije imao mnogo izbora."

Bivši engleski sudac Peter Walton također je kazao kako je "Livaković faulirao Alvareza i sudačka odluka je ispravna".

Međutim, bivši igrač Manchester Uniteda Gary Neville za ITV je kritizirao odluku o dosuđivanju kaznenog udarca.

"Nije to bio prekršaj. Vratar je izašao, zaustavio se i Alvarez je naletio na njega. Što još možete učiniti? Slično su razmišljali i Roy Keane i Ian Wright.

"Vratar ne može učiniti ništa drugo nego ostati na svom mjestu, nije to bio prekršaj," poručio je Wright, bivši napadač engleske reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider