Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Pulišić zatresao gredu

Amerikanci nadigrali neprepoznatljivi Gordi Albion, ali nisu uspjeli postići pogodak: Još jedna nula u Katru

SAD i Engleska remizirali su 0:0 u drugom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Engleska - SAD Harry Kane Weston McKennie +2 Raheem Sterling

U susretu 2. kola skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva Engleska i SAD su na stadionu Al Bayt igrali 0:0.

Iako su Englezi imali više od igre, najbliži pogotku bio je kapetan Amerikanaca Christian Pulišić koji je u prvom poluvremenu zatresao gredu. Engleska je odigrala kudikamo lošije negoli protiv Irana (6:2), i dok se u prvom dijelu igralo podnošljivo, u drugom jsu obje momčadi pokazale razočaravajuć nogomet.

gol expired Goran Ivanišević optimist glede Vatrenih u Katru: "Prolazimo grupu sigurno, a onda smo opasni" divider

Dojam je da su Englezi u ovom dvoboju energetski bili daleko ispod njihove razine, pogotovu jer su pobjedom mogli kao prvi osigurati osminu finala, a i Amerikance kao da je zadovoljio remi s jakim Englezima.

Engleska je na vrhu skupine s četiri boda ispred drugog Irana koji ima tri, SAD su treće s dva, dok je na dnu Wales s jednim bodom.

Saša Lugonjić Reporter Dnevnika Nove TV otkrio kako to funkcionira s klimom u Katru: "Čak su se i neki Vatreni žalili" divider

Sve četiri momčadi mogu proći i ispasti, pa će putnike u osminu finala dati zadnje kolo u utorak, u kojem će igrati SAD - Iran i Wales - Engleska. Amerikanci mogu proči samo ako slave nad Irancima, kao i Velšani ako dobiju Engleze, ali im druga utakmica mora završiti neodlučeno.

Englezi su u najboljem položaju jer su dobili Iran s 6:2 u prvom kolu, pa mogu proći dalje i u slučaju poraza od Walesa. Irance dalje vodi pobjeda, a i s remijem s Amerikancima će vjerojatno proći.

Iako se igralo brzo i naoko otvoreno, prvu priliku je tek 33. minuti propustio američki Hrvat Pulišić, koji je s 16-tak metara iskosa pogodio gredu.

Slavlje Hrvatske Hrvatska razbila Kanadu na SP-u: Četiri komada Vatrenih za prvo mjesto u skupini! divider

Još je dvije prilike propustio McKennie, a Englezi su uzvratili tek krajem poluvremena, Saka je pucao iznad grede, a šut Mounta je obranio vratar Turner.

U drugom dijelu gotovo da nije bilo prilike, ritam igre se smirio i utakmica je otišla u svojevrsnu dosadu, sve do 93. minute kada je Kane nakon prekida bio najviši u skoku, ali je udarcem glavom prebacio vrata.

 

 
 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider