Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Legenda

Ivica Olić u Dnevniku Nove TV otkrio od čega je Dalićev stručni stožer strahovao uoči Svjetskog prvenstva

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić razgovarao je s legendarnim Ivicom Olićem, pomoćnikom izbornika Zlatka Dalića.

Još jedna konferencija za medije, trening i to će biti to za Vatrene prije utakmice Japan - Hrvatska.

Na subotnjoj konferenciji za medije bili su Josip Juranović i Lovro Majer, tu konferenciju je propustio Borna Sosa, kao i trening. Nadamo se da će sve s njim biti u redu do utakmice s Japancima.

Razgovarali smo s istinskim velikanom hrvatskog nogometa, vječno dobrim duhom reprezentacije, nekad čovjekom koji je zabijao, a danas važnim članom stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića - Ivicom Olićem.

"Najgore bi bilo da smo odmah ispali u grupi"

Hrvatska je od Francuske 1998. do Rusije 2018. čekala 20 godina na to da prođe skupinu na Svjetskom prvenstvu, a sad je to odmah ponovila. Kako Oliću reprezentacija izgleda trenutno, posebno u usporedbi s Rusijom?

"Pa, baš nam je to bio nekakav prvi cilj koji smo si postavili, s obzirom da smo nakon tog velikog uspjeha bili u strahu da nam se ne desi ono najgore, a to je da odmah ispadnemo u grupi. Došlo je do te treće utakmice koja je bila biti ili ne biti, pogotovo Belgiji kojoj nije igralo ništa osim pobjede. Bez obzira što su oni malo izgledali umorni ili ranjeni, mi smo itekako znali koliko su oni opasni jer to je jedna reprezentacija godinama već broj jedan bila na svjetskoj rang-listi i ima jako puno kvalitete. Znali smo da će biti jako teška i zahtjevna utakmica, što se i pokazalo, ali evo, Hrvatska je prošla dalje i ušla u tu nokaut-fazu. Idemo stepenicu po stepenicu, korak dalje."

Belgija je prošlost, a Japan budućnost Vatrenih. Čak sedam japanskih reprezentativaca igra u Bundesligi koju Olić itekako dobro poznaje. Koga smatra najvećom opasnošću?

Zlatko Dalić ANKETA Pomozite izborniku Daliću i izaberite prvih 11 Hrvatske za Japan divider

"Broj jedan za mene je Daichi Kamada koji igra u Eintracht Frankfurtu, on pravi razliku i tamo, on je za mene najbolji od svih Japanaca koji igraju u Bundesligi. Međutim, imaju i ostali kvalitete, zasluženo su tu. Odigrali su jako dobrih utakmica, pogotovo ako gledamo rezultatski kako su bili u zaostatku protiv Njemačke koja je 70 minuta imala dominaciju, a onda su Japanci pokazali svoj karakter, okrenuvši utakmicu u par minuta. Španjolsku u također dobili preokretom, dakle radi se o jednoj karakternoj ekipi, isto tako imaju i određene kvalitete i sigurno će biti teška utakmica, ali vjerujem da Hrvatska ima i snage, a pogotovo kvalitete, da prođemo i Japan."

Kako se postaviti protiv Japana?

"Mi nismo Kostarika, mi smo Španjolska, mi smo Njemačka, mi smo reprezentacija iz vrha. S obzirom na našu kvalitetu, mi ne možemo dati protivniku da vodi utakmicu, da nam diktira tempo, mi ćemo sigurno igrati našu igru, imati posjed. Siguran sam da ćemo mi te šanse koje budemo imali i iskoristiti što nisu ni Nijemci ni Španjolci nakon što su vodili 1:0 protiv Japana", uvjeren je Olić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider