Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Naprijed Vatreni!

Odlično raspoloženi Juranović i Majer najavili utakmicu s Japanom: "Atmosfera u reprezentaciji je sjajna"

Lovro Majer i Josip Juranović bili su na redovnoj konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatski nogometaši Lovro Majer i Josip Juranović najavili su dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Japana koji se igra u ponedjeljak, od 16 sati.

Prvi je na novinarska pitanja odgovarao Majer. Kakvu utakmicu očekuje?

"Sigurno će biti teška utakmica, dolazimo u tu nokaut fazu gdje više nema kalkulacija, s jednim porazom ti si gotov. Bit će puno trke, duela, veselimo se utakmici.

Na dan utakmice navijači uvijek dolaze s velikom zastavom ispred hotela, zastavom koju su neki već prozvali zastava srećonoša. Je li Majer vidio iz hotela taj kadar?

Majer: Igra se fenomenalan nogomet, s puno iznenađenja

"Jesmo, vidjeli smo, lijepo je vidjeti da je cijeli narod, cijela država uz tebe i drago mi je što smo svi zajedno u ovim trenucima. Kroz ovakve male stvari koje puno znače, možemo im biti zahvalni, na terenu to super funkcionira."

Kako se Majer osjeća?

"Osobno se osjećam fenomenalno, prije svega sam presretan. Sosa je ipak odigrao više minuta nego ja, ali bez obzira što je naporno, što se igra puno utakmica u kratkom periodu i što je teško, nemamo pravo govoriti da smo umorni. Ono čime se bavimo nas čini sretnima, nismo umorni i to ćemo i pokazati. Bit će sve dobro."

Zlatko Dalić ANKETA Pomozite izborniku Daliću i izaberite prvih 11 Hrvatske za Japan divider

Iz perspektive navijača nikad nitko nije favorit protiv Hrvatske.

"Iskreno, ja nikad ne razmišljam u tom smjeru. To možda malo vi mediji nekad malo više, nekad malo manje smatrate nekog favoritom. Mi znamo našu kvalitetu, spremamo se najbolje moguće i najbitnije je ući u utakmicu motiviran. Kad pogledate koliko je iznenađenja bilo na ovom Svjetskom prvenstvu, teško je i glupo je pričati o nekim favoritima."

"Mislim da se sveukupno igra fenomenalan nogomet, s puno iznenađenja, a jedan od glavnih razloga zašto je to tako jest činjenica da se prvenstvo igra usred sezone", komentirao je Majer.

Kanadski novinar je pitao Majera koja je tajna hrvatskog mentaliteta.

"To nam je nekako u krvi, imamo savršeni miks starijih i mlađih igrača, savršeno se nadopunjujemo i uz sve to iskustvo, mislim da je to glavni razlog."

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić zamolio je Majera da prokomentira svoj prvi pogodak za reprezentaciju na nekom velikom natjecanju, onaj koji je postigao protiv Kanade za 4:1, nakon što mu je Mislav Oršić nesebično dodao.

"To je jedan od pokazatelja koliko smo zajedno, tom prilikom je Oršić pokazao kakav je igrač, ali i koliki je čovjek. Uz sve ostalo, zajedništvo na treninzima i prije i poslije utakmice, to je znak da nema pojedinaca, individualaca, najbitnija je ekipa."

Nakon Majera, s novinarskim pitanjima susreo se Josip Juranović, naš prvi desni bek.

"Brz, agresivan, trči u prostor, pravi momčadski igrač", nahvalio je Juranović svog suigrača iz Celtica Daizena Maedu poslije pitanja japanskih pripadnika sedme sile.

"Nije utakmica s Japanom pitanje samo Maede, mi moramo igrati agresivno, pomagati jedni drugima i tako zaustaviti Japan. Oni su jako kvalitetna momčad koja igra zajedno, popričat ćemo s izbornikom, sve proanalizirati i to je to", rekao je Juranović.

Juranović: U mom spremniku ima još puno benzina

Koliko u rezervoaru još ima benzina, kako kod Juranovića osobno tako i u cjelokupnoj momčadi?

"Mogu reći da u mom spremniku ima još puno benzina, Svjetsko prvenstvo neki od nas igraju možda jednom u životu. Kad vidite jednog Luku Modrića da trči po terenu u 89. minuti, onda to i nama mlađima daje motiv da trčimo i za sebe i za njega. Jedva čekamo utakmice da dođu, sad smo u srcu sezone, igramo svi u top formi i jedva čekam da istrčimo na teren."

Juranović se u posljednje vrijeme specijalizao kao fantastičan izvođač auta s desne strane pa su ga novinari pitali je li možda mjerio brzinu lopte koja leti nakon što ju baci.

"Nisam mjerio, ali ako s druge strane Ivan Perišić može, mogu i ja. Imamo napadače koji mogu zadržati tu loptu, pa zašto ne iskoristiti to što imamo u ekipi."

Što reprezentativci rade u jednom normalnom danu u Dohi?

"Pa, jednostavno, mi smo svoji, družimo se jedni s drugima, odemo na kavu, pričamo o događajima iz naših klubova. Igramo stolni tenis, a onaj tko izgubi, mora nešto napraviti. Družimo se svi zajedno, nema zle krvi i to je taj momčadski duh koji nas krasi."

"Kao dječak, razmišljali smo o tome da predstavljamo svoju zemlju na nekom velikom natjecanju. Svjetsko prvenstvo je ipak najveća pozornica. Sanjao jesam. Da li sam mislio da će se ostvariti? Nisam. Hvala Bogu, ovdje sam, zdrav sam i želim pomoći Hrvatskoj koliko god mogu, napravit ću sve što izbornik bude tražio od mene", poručio je Juranović.

Japanci su reprezentacija koja živi od kontranapada, jasno je da će hrvatska obrana morati biti jako oprezna. Kako im oduzeti to najjače oružje?

"Vidjeli smo da su imali mali posjed u nogama, ali to ništa ne znači, pogotovo u današnjem nogometu. Igraju jako dobro kao tim, imaju brze pojedince, morat ćemo malo to pogledati, da budemo spremni za trčati nazad. Ako ćemo igrati kao protiv Kanade, koja ima jednog od najbržeg igrača na svijetu, ne trebamo se bojati za sve."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider