Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kakva momčad!

En-Nesyri srušio Portugalce! Maroko prva afrička reprezentacija u povijesti u polufinalima SP-a

Maroko slavio 1:0 u četvrfinalu Svjetskog prvenstva u Katru protiv Portugala.

Galerija Joao Felix Maroko - Portugal Pepe +2 Youssef En Nesyri

Nogometaši Maroka postali su prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja se probila u polufinale Svjetskog prvenstva, što su učinili pobjedom od 1:0 (1:0) u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju s Portugalom.

Tihomir Gvardiol i Jakov Petković VIDEO Mali Petković valjao loptu i za vrijeme ručka, a Gvardiolov otac otkriva zašto i danas voli svoj posao divider

Pobjednik utakmice odigrane pred 44.198 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi odlučen je u 42. minuti, kad je na ubačaj Attiat-Allaha loptu u mrežu glavom poslao najbolji marokanski napadač Youssef En-Nesyri, a posao mu je olakšao portugalski vratar Diogo Costa koji je izašao sa crte i zakasnio u pokušaju izbijanja lopte.

U 51. minuti portugalski izbornik Fernando Santos u igru je poslao 37-godišnjeg Cristiana Ronalda koji je tako došao do 196. nastupa u reprezentativnom dresu i izjednačio rekord po broju nastupa za nacionalnu momčad kuvajtskog nogometaša Badera al-Mutawe.

Neymar Neymar se oglasio nakon poraza od Hrvatske: "Zaslužili smo pobjedu, ali takva nije bila Božja volja" divider

No, ni svjetski rekorder po broju reprezentativnih pogodaka (118) nije uspio promijeniti rezultat te spriječiti ispadanje Portugalaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Cristiano Ronaldo FOTO Santos opet ostavio Ronalda na klupi, njegovi izrazi lica sve govore divider

Marokanci su se u završnici dvoboja uspjeli obraniti i s desetoricom igrača. Potpuno nepotrebno je u trećoj minuti sučevog dodatka Walid Cheddira dobio drugi žuti karton, a u igru je ušao tek u 65. minuti.

Wout Weghorst i Louis Van Gaal Veliki Van Gaal završio svoj treći mandat: Vratio je Nizozemce gdje im mjesto i odlazi s najboljim omjerom u povijesti Oranja divider

Maroko će u srijedu, 14. prosinca (20 sati), u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg (20 sati), posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja na ovom SP-u, u kojem će se sastati reprezentacije Francuske i Engleske. Utakmica će biti odigrana na stadionu Al Bayt.

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider