Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
''Srce mi je kao autobus''

VIDEO Mali Petković valjao loptu i za vrijeme ručka, a Gvardiolov otac otkriva zašto i danas voli svoj posao

Jakov Petković i Tihomir Gvardiol otkrili su svoje utiske nakon slavlja protiv Brazila u razgovoru s Novom TV.

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je golem korak prema novoj medalji na svjetskim prvenstvima.

Brazil je predstavljan kao jedan od favorita za osvajanje prvenstva, ali naši dečki su pokazali veliko srce i u raspucavanju 11-eraca prošli u polufinale gdje nas čeka Argentina.

Jakov Petković i Tihomir Gvardiol otkrili su u razgovoru za Novu TV kako su oni pratili svoje sinove jučer, sigurno im nije bilo lako, ali Bruno i Joško još su jednom donijeli sreću i veselje u domove širom Hrvatske.

''Ja sam toliko ponosan i neopisivo nešto tako da, ne mogu vam reći. Ne znam kakvi su drugi očevi, ali...'', kaže Tihomir Gvardiol.

''Svi smo mi isti. Živjeli smo za to, oni su opravdali, osvjetlali su obraz, tako da. Ja što kažem za sebe, srce mi je kao autobus, njemu isto'', dodao je Jakov Petković.

''To su te emocije neke koje su ... Teško je to opisati. Ja vam jednostavno ne mogu, ono, kad ja gledam utakmicu, to ... Meni je ono…''

''Pune oči suza.''

''Dobro si to rekao. Emotivan sam toliko da ja, ono, meni dođe na rubu suza.''

''Slavilo, feštalo, tako da je, nazovimo je, pod navodnim znacima, bila je ludnica, u pravom smislu.''

Sinovi su im jučer proslavili pobjedu u svom hotelu u Dohi.

''Pa ja sam se sinoć čuo, on je više s mamom razgovarao i rekao da idu feštati i slaviti to i proslaviti onako kao momčad.', otkriva tata Gvardiol.

''Po naški. Proslavit pravo, imaju što slaviti'', dodaje Petković stariji.

O Jošku Gvardiolu ovih je dana pisao cijeli svijet. Iz Hrvatske stižu pohvale kako se radi o inteligentnom i skromnom 20-godišnjaku.

''Ja sam isto tako ga odgajao da bude kao osoba, da bude kao čovjek. Danas, sutra, da li će uspjeti, neće uspjeti, ali uvijek budi ponosan i budi osoba. Budi karakter i to je to. Samo vam mogu to reći.''

Njegov otac i dalje radi u rubarnici na Dolcu i ne odustaje od svog posla.

''Ja sam rođen u jednom ribarskom mjestu, malom dalmatinskom, u okolici Zadra i mi smo ribari i težaci. Ja vam drugo, ne da ne znam, nego, jednostavno, to je u krvi, to vam je u tradiciji.... Tako da, to mi je život, evo.... To mi je život.''

''Meni su zasluge samo što sam bio njegova podrška i ono što sam mu bio, neka potpora. Ali, ne. Ja ne znam o nogometu ništa. Njega su treneri učili. Ja vam ne znam koliko igrača igra na terenu'', kroz smijeh Tihomir dok otac Petković kaže da malo karikira

Bruno Petković je trpio brojne kritike, ali je onda i on postao jedan od heroja Vatrenih. Njegov gol Brazilu u 117. minuti pamtit će se godinama.

''Bruno vam je, u toku jela, uvijek je bila lopta ispod stola. On je uvijek valjao, tako da, ono, bez pretjerivanja. On to voli, to mu je život i tako da, isto kao i Joško'', kaže otac Jakov.

A što očevi prognoziraju u polufinalu s Argentinom i hoće li uskoro Joška neka djevojka odvesti pred oltar, saznajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider