Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi su bili šokrani

VIDEO Prošlo je 14 godina od jednog od najgorih poteza u povijesti rukometa

Legendarni austrijski trener sve je ostavio bez riječi potezom na utakmici Lige prvaka.

Gunnar Prokop (Foto: Guliver Images/GOL.hr)

Gunnar Prokop ostat će dugo zapamćen u povijesti ženskog rukometa. Osim što je stvorio jedan od najuspješnijih klubova Hypo Niederösterreich, koji je osam puta osvajao Ligu prvaka, mnogi će ga pamtiti po jednom od najgorih poteza u povijesti rukometa.

Bilo je to u listopadu 2009. godine, igralo se drugo kolo skupine B Lige prvaka, a  Hypo Niederosttereich ugostio je francuski Metz. Domaće igračice imale su ulogu velikog favorita, vodile su kroz veći tijek susreta, no igračice Metza nisu se predavale.

Dominik Livaković VIDEO Livaković zaigrao u posebnom dresu pa oduševio turske navijače: Evo o čemu se radi divider

Uspjele su utakmicu dovesti do neizvjesne završnice, a dvadeset sekundi prije kraja susreta na semaforu je stajalo 27:27. Domaće rukometašice imale su napad za pobjedu, ali samo 12 sekundi prije kraja utakmice rade ogromnu pogrešku.

Gube loptu u napadu, a gostujuće rukometašice kreću u brzi kontranapad za pobjedu. Sve su oči bile uperene prema Svetlani Ognjenović, rukometašici Metza, koji je s lijevog krila krenula prema domaćim vratima, ali onda se događa scena koja je sve šokirala.

Legendarni Prokop ulijeće s klupe na teren, rukama hvata Ognjenović i tako zaustavlja kontru za pobjedu. Suci su odmah prekinuli utakmicu, pokazali prekršaj za goste, a treneru Hypa pokazali crveni karton.

Dejan Lovren Lovren se žestoko oglasio nakon kamenovanja autobusa: "Jednog će dana biti kasno" divider

Gotovo svi su bili šokirani ovim potezom, a Prokop se samo smješkao na klupi. Iskoristio je priliku i svoju momčad spasio poraza jer tada nije bilo pravila u rukometu koji je takav potez kažnjavao sedmercem. 

Nekoliko godina kasnije to se pravilo promijenilo, a legendarni Austrijanac je zbog ovog poteza kažnjen s godinu dana suspenzije i 10 tisuća eura novčane kazne. Podnio je ostavku na mjesto trenera i branio se riječima da ne zna što ga je spopalo u tim trenucima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider