Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Težak zadatak

VIDEO Hrvatski gimnastičari u lovu na Olimpijske igre, samo za Dnevnik Nove TV uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

Hrvatski gimnastičari spremni su za Svjetsko prvenstvo koje je ključno žele li dogodine vidjeti Pariz.

Tin Srbić (Foto: Dnevnik Nove TV)

Nakon što se u travnju vratio iz turske Antalije s naslovom europskog prvaka na preči, Tin Srbić od idućeg tjedna kreće po još jedno svjetsko zlato, što bi mu ujedno osiguralo i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Uz Srbića i Tinu Zelčić, u Belgiju putuje i veteran Filip Ude, koji i u 37. godini najavljuje velike stvari.


Tin Srbić najavio je velike stvari na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu. Aktualni europski prvak i vlasnik olimpijskog srebra iz Tokija, u Belgiju ide kao jedan od favorita za zlato.

Denis Buntić na SP 2005. Šokantne vijesti iz susjedstva: Proslavljeni hrvatski reprezentativac pretukao suprugu!? divider

''To što sam bio europski prvak nažalost na Svjetskom prvenstvu ne znači toliko puno jer finale na preči može biti bez ijednog Europljanina, toliko je van Europe dobra konkurencija, još više nego u Europi, i neću zbog toga si povećavat ambicije i znam da sam dovoljno dobar i da imam jednu od najjačih vježbi trenutno u svijetu i da ako izvedem ovo to je sigurno finale'', samouvjereno je rekao Srbić.


Sigurno finale, ako ne i zlato, no skromni Srbić neće si nabijati dodatan pritisak. Svjetsko zlato značit će i siguran odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Gdje će Tin, nakon srebra iz Tokija, ići po jedino zlato koje mu nedostaje u kolekciji.

''Ja kao jedan klinac koji dolazi iz Dubrave a ne iz Rusije, Amerike, Kine i Japana mislim da sam se ostvario jedno tisuću posto nego što sam mislio, tak da to olimpijsko zlato, svatko ga želi, ali ne stvara mi neki poseban pritisak, ja sam dovoljno motiviran i bez toga.''

Ude se nada novim Olimpijskim igrama, svojim četvrtim

Motiviran je, sada već polako i veteran, Filip Ude. 15 godina nakon spektakularnog srebra u Pekingu, 37 godišnji Čakovčanin još uvijek je u vrhu.

''Mislim da na konju moraš biti svjetski prvak da ideš na Olimpijadu, mislim da je to jedino. Je li to moguće? Imamo četiri prilike sljedeće godine, pojačati ću vježbu i nadam se da će biti veće šanse da se plasiram'', rekao je naš brončani iz Pekinga.

Torcida Torcida poslala žestoku poruku prije derbija: ''Mafijaška birokracija, zagrebačka centralizacija…'' divider

Uspije li u tome, Ude će na svoje četvrte Olimpijske igre.

''Meni je drago zbog svih tih dečki da sam im bio uzor da je to moguće, da nije ništa nemoguće. pa negdje za 10 godina sam rekao da želim ići na četiri Olimpijade, tri sam odradio, još jedne su mi san, do zadnjeg dana ću vjerovat da je to moguće."

Osim Udea i Srbića, u ponedjeljak na Svjetsko prvenstvo putuje i Tina Zelčić koja će medalju tražiti na gredi. Poželimo našem trojcu što bolju berbu medalja, i naravno - olimpijske norme.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider