Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Luda situacija

Kako do polufinala? Rukometašice mogu proći sa šest, ali i ispasti s osam bodova

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrat će još dvije utakmice u drugom krugu Europskog prvenstva u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri utakmice - četiri pobjede, fenomenalni je učinak hrvatskih rukometašica na Europskom prvenstvu koje se ovih dana održava u Danskoj.

Nakon što su šokirale cijeli (rukometni) svijet s tri pobjede u skupini C (Mađarska pa Nizozemska pa Srbija), izabranice Nenada Šoštarića nastavile su u pobjedničkom tonu i na startu drugog kruga, svladavši Rumunjsku.

Sada je polufinale jako blizu, moglo bi se reći da su naše reprezentativke jednom nogom već tamo, ali matematički još ništa nije riješeno.

Dapače, situacija je toliko zamršena da je moguće da Hrvatska s dva poraza u dvije preostale utakmice (Hrvatska - Norveška i Hrvatska - Njemačka) završi na jednom od prva dva mjesta u ovoj skupini drugog kruga i plasira se u polufinale, ali isto tako je moguć i neki zlosretni krug od tri reprezentacije s osam bodova u kojemu bi naša reprezentacija izvisila.

gol expired Novo lice u hrvatskoj reprezentaciji: Izbornik Šoštarić pozvao pojačanje za nastavak Eura divider

Što se ovog prvog scenarija tiče, ukoliko bi naše rukometašice izgubile i od Norveške ove subote i od Njemačke u utorak, onda bi ovisile o tome kako će se posložiti drugi rezultati. U tom slučaju navijali bismo za to da Njemačka ne osvoji više od tri boda u svoje tri utakmice drugog kruga (protiv Nizozemske, Mađarske i Hrvatske) ne osvoji više od tri boda.

Dakle, može se dogoditi da Njemice budu bolje od naših u utorak, ali onda u susretima s Mađaricama i Nizozemkama ne bi smjele osvojiti više od jednog boda.

gol expired Hrvatska rukometašica rasplakala se nakon našeg pitanja, bilo je previše emotivno divider

Moguć je i scenarij u kojem bi Hrvatska, Norveška i Njemačka završile skupinu sa po sedam bodova. Primjerice, da Norveška i Hrvatska remiziraju i onda u posljednjem kolu jedne i druge izgube, a da pritom Njemačka pobijedi Mađarsku, remizira s Nizozemskom i pobijedi Hrvatsku u utorak. U tom trokutu s po sedam bodova u slučaju ovakvih rezultata otpala bi naša reprezentacija, a prvo mjesto bi uzela Norveška koja je u onoj skupini prvog kruga pobijedila Njemačku.

Onaj najluđi rasplet bi za našu reprezentaciju bio najtužniji. Ne želimo o tome niti razmišljati, ali treba ga spomenuti kao jednu od mogućih opcija.

U subotu navijamo za Mađarsku protiv Njemačke

To je ona varijanta u kojoj bi na koncu po osam bodova mogle imati Hrvatska, Njemačka i Norveška. U teoriji, moguće je da tu naša reprezentacija izvisi jedino ako bi se dogodio neki totalni debakl u utakmici protiv Njemačke u zadnjem kolu, jer Njemice su teško stradale protiv Norvežanki u prvom krugu (bilo je 42:23) i one su u silno nepovoljnom položaju.

gol expired Pogledajte umjetnost hrvatskih rukometašica: Svi su mislili da je kraj, a onda se dogodilo ovo divider

Previše je tu kombinacija, postoje i još neke u kojima Hrvatska sa šest bodova može proći (zahvaljujući pobjedama protiv Mađarske i Nizozemske u prvom krugu). No, jedno je sigurno: znat ćemo puno više poslije subote, nakon što budu odigrane utakmice Mađarska - Njemačka i Hrvatska - Norveška...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider