Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
VEDRAN ZRNIĆ ZA GOL.HR

Jako mi se sviđa novi hrvatski izbornik i mislim da će ovo biti baš dobro

Vedran Zrnić najavio je za gol.hr kvalifikacijski turnir za odlazak rukometaša na OI u Pariz.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr analizira utakmice hrvatske rukometne reprezentacije

Jako sam zadovoljan novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Znam ga od ranije kada je bio trener Špoljariću i Ninčeviću u Berlinu i čuo sam jako dobre stvari o njemu. I sam sam imao iskustvo s islandskim trenerom, to je bio Alfred Gislason. Taj način odnosa prema sportu i igračima te sama filozofija mi se jako sviđa.

Sretan sam što je došao i što smo napravili nekakav zaokret prema boljitku naše reprezentacije. Imamo i mi dobre trenera, ali možda je vrijeme bilo za stranca dok ne izađu novi, mlađi kadrovi.

Mislim da će ovo biti dobro

Sigurdsson je za suradnika uzeo Denisa Špoljarića koji je dugo radio s njim. Bio je stup obrane u Berlinu. S njim je sigurno razgovarao, kao i s ljudima u Savezu, koji su mu malo pojasnili naš mentalitet i naše igrače. Baš mislim da će ovo biti dobro, ali to će pokazati turnir koji nam je jako bitan i kojeg moramo proći da idemo u Pariz.

Nama je svejedno protiv koga igramo. Da smo mogli birati, igrali bi kod kuće i napravili bismo turnir, ali Nijemci su napravili prekrasan turnir u siječnju i njima su dali prednost. Bitno je i njima da imaju domaćinsko navijanje, ali mislim da ćemo i mi imati dobru podršku Hrvata iz Njemačke.

Na dobru Austriju bez Mandića, ali s Gojunom

Austrija je na Euru pokazala s izbornikom Pajovićem da imaju elana i želju. Igrali su dobro i pokazali jedan napredak u njihovom rukometu i neće nam biti lagano. Mislim da je Nijemcima utakmica protiv nas na Euru bila malo opuštajuća, ali do tada su već treću utakmicu u nizu izgubili.

Jakov Gojun Jakov Gojun (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Žao mi je Davida Mandića kojeg nema zbog ozljede, ali tu su Jelinić i Mihić. Spominjao se i Manuel Štrlek. Koliko znam, on je uvijek otvoren za Hrvatsku. Njemu nije bitno koliko će igrati, drago mu je i da sjedi na klupi, samo da ide na turnir. Tadašnji izbornik Perkovac se odlučio za druge opcije. Ne znam je li novi izbornik kontaktirao Štrleka, ali mislim kad bih ga nazvao da bi odmah prihvatio. On u klubu igra jako dobro.

Vratio se i Jakov Gojun. Mislim da je on igrač na kojeg uvijek možeš računati. Sigurdsson je imao Denisa Špoljarića, specijalca za obranu u Berlinu, a on gaji tu igru. Gojun drži sredinu obrane, vidi se da je spreman fizički u Zagrebu i bit će od velike pomoći.

Najbitnije je da primamo malo golova, a uz dobrog golmana možemo svesti protivnike na malo golova. Pokazali smo da imamo dobru tranziciju, solidnu obranu koja se može poboljšati s Gojunom, ali tu su i Načinović, Šipić, Grahovac pa kasnije i Jaganjac…

Poslije prve utakmice će sve biti jasnije i oko obrane. Bitno je da se ti igrači poznaju, a mi imamo tu Zagrebovu obranu. Tu je i Grahovac došao koji je donedavno igrao s njima pa je izbornik napravio jednu dobru stvar.

Prva utakmica je jako bitna, ali mislim da smo puno kvalitetniji od Austrije, bolji smo i vjerujem da je Sigurdsson izabrao najbolje igrače.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider