Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno, izborniče!

Sigurdsson za Dnevnik Nove TV: "Imam veliku motivaciju za uspjehom s Hrvatskom!"

Reporter Stipe Antonijević razgovarao je s Dagurom Sigurdssonom, novim izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije.

Uoči skorašnjeg kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, koji ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Doma TV-u i gol.hr-u, u Zagrebu se okupila hrvatska rukometna reprezentacija. Tim povodom je s novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević.

Gospodine Sigurdsson, dobrodošli u Hrvatsku kao prvi izbornik stranac u povijesti naše rukometne reprezentacije. Daje li vam ta titula barem malo dodatne motivacije da budete uspješni?

"Imam veliku motivaciju za uspjehom. Ne znam igra li veliku ulogu to što sam stranac ili ne, mislim čak da vam ponekad to što dolazite izvana čini stvari lakšima. Ne znate politiku iza svega i fokusirate se isključivo na rukomet."

"Posljednje preinake popisa u ponedjeljak ili utorak"

U posljednjih par dana neslužbeni popis igrača za ovaj kvalifikacijski turnir pušten je u javnost i neka velika imena su nedostajala. Posebno je obrve podiglo to što ime Luke Cindrića nije bilo na njemu. Pa možete li nam objasniti što se točno dogodilo, je li bila riječ o nekakvom nesporazumu i računate li na Cindrića, ne samo za ovu akciju nego i dugoročno?

"Znate, on i svi ostali reprezentativci su na popisu 35 igrača i sve ih možemo koristiti. David Mandić neće biti s nama, on je zbog ozljede službeno otpao jučer. Stepančić neće moći, Kopljar također. Tako da skupljamo informacije ovih posljednjih dana i moramo čekati vikend, jer se igra još dosta klupskih utakmica."

Cindrić, hoće li biti dostupan?

"Vidjet ćemo, napravit ćemo posljednje preinake popisa u ponedjeljak ili utorak."

Hrvatska ima tri igrača svjetske klase na toj poziciji u Duvnjaku, Cindriću i Karačiću. No također je istina da posljednjih godina nismo uvijek uspjeli dobiti njihova najbolja izdanja u dresu reprezentacije. Imate li rješenje za to?

"Moj posao je izvući najbolje iz svih igrača i mislim da je to najvažnija stvar – igrati na naše prednosti i pronaći slabe točke kod protivnika. To čini otprilike 90 posto mog posla kao izbornika, tako da se nadam da ćemo vidjeti njihova najbolja izdanja idućeg tjedna."

"Hrvatska mora bolje trčati u obranu, to je jedan od problema"

Na nedavnom EURU vidjeli smo naznake onoga što hrvatski rukometni navijači zazivaju već godinama, a to je malo moderniji, brži rukomet, bez statičnog napada i oslanjanja na individualnu kvalitetu. Je li to nešto što se nadate postići - i to postići brzo, jer nema puno vremena?

"Da, bio sam i ja također vrlo zadovoljan brzinom rukometa i tempom, pogotovo u tranziciji iz obrane u napad. Po mom mišljenju, moramo malo bolje trčati natrag u obranu, ali to je jedan od problema na koje ću ukazati igračima u idućim danima. Nažalost, nećemo imati cijelu ekipu na okupu do ponedjeljka, tako da mi ostaju tri dana da pokušam popraviti sve te male probleme. No isto toliko vremena imaju i drugi izbornici, s jedinom razlikom što oni mogu računati na dojmove s nedavnog Europskog prvenstva."

I prije nego vas pustimo par riječi o protivnicima, posebno o dva glavna. Dvije reprezentacije koje ste vodili s klupe – a to su Njemačka, te Austrija koja je odigrala sjajan turnir na EURU u Njemačkoj?

"Da, Austrija je odigrala jako dobar turnir. Imaju iznimno jaku početnu sedmorku, bili su možda i najveće iznenađenje EURA u siječnju. Igraju jako, jako dobar rukomet, ne čine puno pogrešaka. Obično kada zaostaju 3-4 gola uspiju se vratiti, to ih čini jako opasnim protivnikom i morat ćemo biti jako koncentrirani i fokusirani kako bi uz našu najbolju izvedbu imali šansu za pobjedu."

Hvala puno na razgovoru, gospodine Sigurdsson i puno sreće u Hannoveru!

"Hvala vam puno."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider