Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
A SAD, NJEMAČKA!

Hrvatska razbila Austriju i stigla na korak do plasmana na Olimpijske igre!

Hrvatski rukometaši slavili su protiv Austrije u Hannoveru.

Ivan Martinović (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Odlično je krenula hrvatska rukometna reprezentacija na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u njemačkom Hannoveru. Hrvatska je pobijedila Austriju 35-29 i tako napravila veliki korak prema plasmanu u Pariz.

Njemačka i Hrvatska su s pobjedama na vrhu ljestvice, a upravo ove dvije reprezentacije igraju u subotu u 14:30 u izravnom prijenosu na Doma TV i gol.hr-u.

Posljednju utakmicu Hrvatska igra protiv Alžira u nedjelju od 16:45, a kasnije igraju Nijemci i Austrijanci. Pobjeda Hrvatske od šest razlike itekako će pomoći ukoliko dođe do nekakvog kruga tri reprezentacije na kraju turnira.

Prve dvije reprezentacije izborit će plasman na Olimpijske igre.

Jakov Gojun VIDEO Je li Gojun opravdano dobio crveni karton zbog ovog poteza? divider

Ivan Martinović s devet i Zvonimir Srna sa šest golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Mikola Bilik postigao osam pogodaka za Austriju.

Hrvatska je usporeno krenula u dvoboj protiv Austrije, s nizom tehničkih pogrešaka u napadu koje su Austrijanci znali koristiti te u 9. minuti povesti sa 5-1. No, ubrzo su se igrači Dagura Sigurdssona konsolidirali, igra u napadu je postala tečnija i uhvaćen je rezultatski priključak.

Crveni karton Gojuna

Sredinom prvog poluvremena zbog nešto grubljeg starta u obrani crveni karton je dobio naš specijalist za igru u obrani Jakov Gojun, ali Austrija to nije znala iskoristiti na najbolji način. Do kraja prvog poluvremena igralo se praktički gol za gol, ali Hrvatska niti u jednom trenutku nije vodila.

Nastavak je donio potpuno drugačiju sliku, iako je Austrija zabila prvi gol, Hrvatska je uzvratila s četiri pogotka, povela sa 20-17 i preuzela kontrolu rezultata. Sredinom drugog dijela Hrvatska je prvi put stigla i do četiri gola razlike (25-21), a onda je Sigurdsson pokazao i kako ima sjajan "nos", promijenio je vratara iako je i Mandić do tog trenutka bio odličan, a novi vratar Kuzmanović "skinuo" je tri "zicera" Austrijancima pa je prednost Hrvatske i dalje rasla. Briljirao je u napadu Martinović koji je sedam od svojih ukupno devet golova postigao upravo u drugom poluvremenu.

Kuzmanović obranio sedmerac

U prvoj utakmici Njemačka je očekivano svladala Alžir sa 41-29 (16-13). Renars Uscins je sa 10 golova predvodio Njemačku, dok je Ayyoub Abdi postigao osam pogodaka za Alžir.

HRVATSKA - AUSTRIJA 35-29 (16-16)

HRVATSKA: Kuzmanović, M. Mandić; Mihić, Duvnjak, Šoštarić 5, Gojun, Karačić 1, Načinović 2, Mamić, Cindrić 4, Martinović 9, Šipić 4, Glavaš, Srna 6, Klarica 2, Jelinić 2

AUSTRIJA: Bergmann, Moestl; Mahr, Božović 5, Frimmel 3, Herburger 3, Weber 3, Schweighofer, Živković, Damboeck, Bilik 8, Wagner 4, Nigg 1, Kofler, Huteček 2, Miskovez

Može li Hrvatska pobijediti i Njemačku?

Ukupno glasova:

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider