Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za dnevnik nove tv

Horvat nakon svoje prve izborničke akcije: "Ostaje žal. Uspjeli smo napraviti neke stvari"

Novi hrvatski izbornik komentirao je svoju prvu akciju - kvalifikacije za OI.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat u razgovoru za Dnevnik Nove TV još jednom se osvrnuo na neodlazak rukometne reprezentacije na Olimpijske igre, ali i pričao o planovima za dalje te kakvu Hrvatsku navijači mogu očekivati u budućnosti.

Prespavali ste noć, kakav je osjećaj dan nakon te doista šokantne završnice utakmice Francuska - Portugal, poslije koje je Hrvatska ostala bez Olimpijskih igara?

"Što reći, tuga ostaje, žal. Sigurno da je bilo šokantno gledati da na neke stvari niti ne možeš utjecati, tako da smo nekako bili malo mirniji, koliko smo mogli biti. Budući da smo odradili taj svoj dio posla, pobijedili smo Portugal, pobijedili smo Tunis, a ove stvari na koje ne možemo utjecati, nažalost nisu pošle u smjeru u kojem smo željeli."

"Sigurmo je to naš najveći problem"

Je li nas neodlaska u Tokio koštala ona crna rupa protiv Francuza, onih posljednjih 15-ak minuta, kada smo praktički nestali s terena?

  gol expired Što sad slijedi Kaubojima? Izazovni period koji će vrhunac doživjeti spektaklom u Hrvatskoj divider

"Spremili jesmo iznenađenje za te Francuze, koje je bilo po meni dobro. Držali smo se jako dugo, poremetila su nas ta isključenja, malo čudan sudački kriterij je krenuo u tim periodima, tako da smo tu izgubili malo ritam obrane, primili nešto lakših golova, uvukla se nervoza. Njihov golman je obranio nešto težih šuteva, tako da smo na kraju nerealno visoko izgubili."

Dojam je da je Hrvatska ipak djelovala bolje i da je bio vidljiv napredak u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Što je po vama bilo točno dobro ili najbolje i gdje vidite prostor za neke ispravke i dodatni napredak?

Što mislite, je li Francuska namjerno izgubila od Portugala?

Ukupno glasova:

"Sigurno je naš najveći problem to što moramo ulaziti u jako veliki broj izmjena, tu nam se onda događaju te crne rupe i da nam pada tranzicija. Ali jednostavno, profil igrača nam nameće da mijenjamo po dvojicu igrača obrana-napad, tako da je to jedna od prvih stvari koje moramo riješiti za budućnost. Tri treninga je stvarno dosta malo, ali mislim da smo uspjeli napraviti neke stvari."

"Dobio sam dobre povratne informacije"

Čuo sam da ste se snalazili na razne načine, da ste imali mali milijun Whatsapp i Viber grupa, objašnjavali igračima taktiku. Kako su reagirali na to i hoćete li nastaviti s tom praksom?

  gol expired Domagoj Duvnjak gospodski prokomentirao šokantni poraz Francuske od Portugala divider

"Dobio sam dobre povratne od njih informacije, mislim da su došli s tom nekakvom idejom što bi ja htio od njih i kako bi želio da to izgleda. Sigurno da ćemo se čuti telefonski, da radimo dalje i s optimizmom gledamo prema Europskom prvenstvu."

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati na tom Euru u siječnju iduće godine, jeste li imali neke razgovore s igračima ili ćete ih imati, hoće li ovi svi senatori, a ima ih dosta, i dalje nastupati za Hrvatsku?

"Trebat će sada proći neko vrijeme da obavimo razgovore, da sjednemo tu u Savezu svi zajedno, da se podvuče crta. I onda treba gledati, napraviti jedan dugoročni plan, jer po meni jedino tako možemo raditi velike stvari."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider