Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će promjena u kadru

Što sad slijedi Kaubojima? Izazovni period koji će vrhunac doživjeti spektaklom u Hrvatskoj

Hrvatska rukometna reprezentacija neće na Olimpijske igre u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono čega smo se pribojavali, to se i dogodilo: Portugal je pobijedio Francusku i Hrvatskoj su zalupljena vrata Olimpijskih igara u Tokiju.

Premda su Kauboji na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru svladali i Portugal i Tunis, u konačnici neće na Igre zbog zatvorenog kruga triju reprezentacija s po četiri boda, u kojem je baš Hrvatska najlošija.

Umjesto priprema za Tokio i nastupa na olimpijskoj smotri, naši reprezentativci će sad 10-ak mjeseci čekati na prvu iduću službenu utakmicu.

Euro u Mađarskoj i Slovačkoj već je izboren

Naime, hrvatska reprezentacija zahvaljujući srebrnoj medalji osvojenoj prošle godine na Europskom prvenstvu ne mora igrati kvalifikacije za EP koji će se od 13. do 30. siječnja 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Umjesto natjecateljskih utakmica, Kauboji će formu brusiti kroz pripremne dvoboje s Mađarima i Slovacima te europskim prvacima Španjolcima.

Godinu potom, od 12. do 29. siječnja 2023., zajednički domaćini Svjetskog prvenstva bit će Poljska i Švedska, a zatim 2024. slijedi, nadajmo se, dvostruki program.

gol expired Domagoj Duvnjak gospodski prokomentirao šokantni poraz Francuske od Portugala divider

Prvo će od 12. do 28. siječnja biti održano Europsko prvenstvo u Njemačkoj gdje će Kauboji, ukoliko pandemija koronavirusa dotad bude stvar prošlosti, imati golemu podršku s tribina. Ljeto te godine rezervirano je za Olimpijske igre u Parizu koje nam, za razliku od ovogodišnjih u Tokiju, valjda neće izmaći.

Svjetsko prvenstvo 2025. u pet hrvatskih gradova

I onda, šlag na kraju: Svjetsko rukometno prvenstvo u siječnju 2025. kojemu će domaćini biti Hrvatska, Danska i Norveška.

Kod nas će se to SP igrati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Dubrovniku i Poreču, a kako će tada izgledati hrvatska reprezentacija, to ćemo tek vidjeti.

Sigurno je kako mnogih iz aktualnog kadra neće biti. Neki će se dotad oprostiti i zaključiti svoju karijeru, a neki će već prijeći 35 godina i neće moći biti na razini potrebnoj za najveće stvari.

gol expired Francuzi baš i ne oplakuju Hrvatsku: Slave plasman u Tokio i najavljuju medalju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider