Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što se ovo dogodilo?

Francuzi izgubili od Portugala u zadnjim sekundama, Hrvatska ne ide na Olimpijske igre!

Francuska je izgubila od Portugala i tako ostavila Hrvatsku bez Olimpijskih igara

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Portugala plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku sa 29-28, a pobjednički pogodak postigao je Silva pet sekundi prije isteka vremena.

Porte je zabio gol na drugoj strani, ali suci ga nisu priznali jer je isteklo vrijeme prije nego što je lopta ušla u gol!

Hrvatska prvi put od 2000. godine, samo drugi puta u povijesti neće imati rukometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama iako su pobijedili Portugal i Tunis. Presudio nam je stvoreni krug tri reprezentacije u kojem je naša momčad prošla najgore, a Francuzi i Portugalci su osigurali prva dva mjesta na turniru.

Što su napravili Francuzi na kraju utakmice?

Naši rukometaši ostali su bez plasmana na OI nakon šokantne i rijetko viđene završnice utakmice između domaćina Francuske i Portugala zbog koje Portugalci putuju u Tokio.

Podsjetimo, Hrvatsku su pobjeda Francuza ili remi vodili na Olimpijske igre. Francuzi su vodili i po šest razlike, a onda i tri samo nekoliko minuta prije kraja.

No u šokantnoj završnici Portugal je nakon serije 4:0 pobijedio pogotkom u posljednjim sekundama nakon što je Francuzima ispala lopta u napadu. Samo 45 sekundi prije kraja utakmice Francuska je vodila jedan razlike, a na kraju je izgubila.

Na Olimpijske igre će iz kvalifikacijske skupine 2 Francuska i Portugal, iz skupine 1 Norveška i Brazil te iz skupine 3 Švedska i Njemačka.

Svoje su sudjelovanje već prije osigurali Japan kao domaćin, Danska kao svjetski prvak iz 2019., Španjolska kao aktualni europski prvak, Egipćani kao prvaci Afrike, panamerički prvaci Argentinci te Bahrein kao pobjednik azijskih kvalifikacija.

Što mislite, je li Francuska namjerno izgubila od Portugala?

Ukupno glasova:

FRANCUSKA - PORTUGAL 28:29

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider