Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drago im je zbog Portugala

Francuzi baš i ne oplakuju Hrvatsku: Slave plasman u Tokio i najavljuju medalju

S kvalifikacijskog turnira u Montpellieru plasman na Olimpijske igre u Tokiju izborili su Francuska i Portugal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je tijesnim porazom u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira sa sobom na Olimpijske igre povukla Portugal, dok će Hrvatska nakon 21 godinu biti bez nastupa na najvećoj svetkovini sporta.

Poslije takvog šokantnog raspleta zavirili smo u francuske medije u potrazi za reakcijama i komentarima. Ima ih, naravno, ali malo tko se obazire na gnjev koji pristiže iz Hrvatske i sumnje u puštanje utakmice Portugalcima.

Francuzi su se već okrenuli prema Tokiju i onome što ih čeka na olimpijskom turniru.

"Idemo na naše osme uzastopne Olimpijske igre, gdje ćemo ciljati na petu medalju. Osvajanje prvog mjesta dugujemo najviše trijumfom nad Hrvatskom u petak navečer", piše L' Equipe, koji hvali Portugalce:

gol expired Tragično preminuli portugalski vratar bio je najveća snaga reprezentacije: "Bez njega ovo ne bismo ostvarili" divider

"U posljednje četiri minute postigli su četiri gola, a da nisu primili niti jedan. Rui Silva je ukrao loptu Melvynu Richardsonu, postigao gol i zaronio Hrvate u ponor pustoši. Nama su osjećaji ostali mješoviti poslije ovakvog poraza, ali bit će vremena za analize, sad treba uživati."

Isti list donosi izjavu Gregoryja Anquetila, bivšeg francuskog reprezentativca koji je bio dio generacije koja je 1995. i 2001. osvajala naslov svjetskog prvaka.

"Nisam razočaran. Nije ovo bila sjajna utakmica, ali glavni je dogovor bio ne izgubiti ovu utakmicu s više od sedam golova. Idemo na Olimpijske igre, ali daleko od toga da imamo momčad sposobnu da osvoji zlato u Tokiju. Moramo još puno raditi."

gol expired Objava portugalskog heroja koja ledi krv u žilama: "Trčao si i zabio sa mnom. Sada idemo zajedno u Tokio" divider

Le Monde podsjeća na loše francuske rezultate u posljednje vrijeme.

"Prije godinu dana ova reprezentacija doživjela je fijasko osvajanjem 14. mjesta na Europskom prvenstvu, a nedavno je izgubila obje utakmice u borbi za medalju na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Ovo je ipak korak naprijed, a drugo poluvrijeme protiv Hrvatske odigrano je na razini savršenstva."

Francuski kapetan Michael Guigou dao je izjavu za Le Figaro:

"Uspjeli smo napraviti velike stvari, ponosni smo na sve što smo napravili na ovim kvalifikacijama. Nije baš zabavno što smo izgubili ovu zadnju utakmicu, pomalo je i čudno, ali idemo sad uživati i vidjeti što možemo učiniti na Olimpijskim igrama."

Što mislite, je li Francuska namjerno izgubila od Portugala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider