Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
žele medalju s igara u tokiju

Tragično preminuli portugalski vratar bio je najveća snaga reprezentacije: "Bez njega ovo ne bismo ostvarili"

Paulo Pereira otkrio je odakle su Portugalci crpili najveću snagu na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik rukometne reprezentacije Portugala Paulo Pereira bio je vrlo ljutit i razočaran u subotu navečer nakon dramatičnog poraza od Hrvatske, a nešto više od 24 sata kasnije već je bio u sedmom nebu. Njegova reprezentacija u nestvarnoj je drami slavila protiv Francuske i time izbacila Hrvatska s Igara u Tokiju ove godine.

Pereira je nakon utakmice imao samo jednu želju, a to je istaknuti čovjeka koji im je davao snage tijekom cijelog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru.

"Prije svega želim reći da ovo nismo ostvarili sami. Jedna nam je osoba jako puno pomogla da ovo ostvarimo, a to je Alfredo Quintana. Želim mu jako zahvaliti zbog svega što je napravio za nas", rekao je na početku razgovora s novinarima nakon dramatične pobjede protiv Francuske na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru.

gol expired Objava portugalskog heroja koja ledi krv u žilama: "Trčao si i zabio sa mnom. Sada idemo zajedno u Tokio" divider

Podsjetimo, Quintana je preminuo od posljedica srčanog udaraca 26. veljače ove godine u 33. godini života.

"Portugal je ostvario veliki podvig. Ovi su igrači veliki ljudi i veliki borci, veliki ratnici. Ni najbolji trener na svijetu, a ja sigurno nisam jedan od njih, ne bi ovo uspio napraviti da nema ljude s ovakvim karakterom u momčadi", rekao je Pereira, pa otkrio da na Olimpijskim igrama u Tokiju nema namjeru biti samo prolaznik s reprezentacijom Portugala.

"Želimo biti konkurentni. Boriti se za medalje. Borit ćemo se."

Portugal je prvi put u svojoj povijesti izborio nastup na Olimpijskim igrama, dok će s druge strane Hrvatska prvi put nakon više od 20 godina propustiti nastup.

gol expired Emotivna objava HRS-a nakon velikog udarca: "Teško je. Nikad teže" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider