Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skroman, ali i ambiciozan

Legitimni nasljednik Ivice Kostelića traži rezultat karijere na sljemenskoj utrci

Crveni spust na Sljemenu prošao je službenu kontrolu FISA i dobio zeleno svjetlo za još jedno izdanje sljemenskog skijaškog spektakla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljemenski Crveni spust dobio je zeleno svjetlo na FIS-ovoj kontroli za održavanje utrka skijaškog kupa Snow Queen Trophy. Hrvatsku će na ovoj utrci predstavljati čak četiri skijaša, a među njima je i Istok Rodeš, koji je prije desetak dana sa startnim brojem 66 u prvoj vožnji, osvojio sedmo mjesto u slalomu za Svjetski kup u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Konačno legitimni nasljednik Ivice Kostelića?

Rodešovo sedmo mjesto drugi je najbolji rezultat hrvatskih skijaša u Madonni di Campiglio, gdje je Ivica Kostelić bio pobjednik 2003. godine, a sedmo je mjesto osvojio 2005. Ujedno, ovo je i prvi hrvatski TOP 10 plasman u slalomu, još od Ivičinog 10. mjesta na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu 2014. Ipak, 22-godišnji Varaždinac nije u euforiji.

"Ne treba sad od toga radit da je to ne znam kaj, ali idemo dalje po planu kako samo sve zamislili. Duga je sezona, ima toga dosta za odradit do kraja, nadamo se na toj istoj razini."

Rodeš je inače svjetski juniorski prvak u slalomu iz 2016. a unatoč tome što je imao startni broj 66, uspio je doskijati do sedmog mjesta.

"Presudilo je to da je staza bila ista za sve, na žalost broj nisam imao najbolji, ali u Madoni to nije imalo ulogu. Ja sam znao da kad sam jednom unutra i kad mi se otvori prilika i da ako pokažem kaj mogu da onda mogu daleko i dobra stvar je to da od sad nadalje ću imati dosta bolje brojeve."

Muška ekipa nam je strašna

Tako će u sljemensku utrku krenuti sa startnim brojem 37, a uz dobru formu rezultat ne bi trebao izostati.

"Stazu naravno svi jako dorbo znamo, natječemo se tu od malih nogu. I za sad izgleda jako dobro. Mislim da bi moglo biti ledeno, ono kaj meni odgovara, a forma je naravno dobra i nadam se da mogu nastavit u tom smjeru."

Dobru su formu pokazali i Matej Vidović koji će prvi puta na Snježnoj kraljici nastupiti u prvih 30,a tu su još i Elias Kolega ali i Filip Zubčić.

"Mislim da je ekipa, a to sam već i rekao najjača do sad bolja do sad. Možda nemamo nekog tko trenutno pobjeđuje u Svjetkom kupu, kao Ivica prije, ali nikada prije nismo imali četiri skijaša koja mogu biti u slalomu u 30. Naravno i Filip u veleslalomu. Mislim da je muška ekipa strašna i da ako nam se da malo vremena da možemo doći i do nekih ozbiljnih rezultata u Svjetskom kupu."

Navijači su prednost, ali i mana

* U Zagrebu ćete imati još jednu prednost, a to je domaća publika koja je uvijek sjajna na Sljemenu?

"Da ne znam kolko je to prednost koliko mana, jednput kad si u stazi onda publika više nije važna ostajemo samo mi i staza, ali naravno da ovo prije utrke se malo više potrudiš jer si ipak doma."

Skijaši će se za bodove na Sljemenu boriti 6. siječnja s početkom prve vožnje u 12.15 sati, a druge u 15.30 sati. Dan prije u akciji će biti skijašice, s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16 sati.

Barcelona dovela stopera, kćerka ukrala šou: Umjesto tate "potpisala ugovor" Jeison Murillo potpisuje za Barcelonu (Foto: AFP) Slavlje Barcelone (Foto: AFP) Jeison Murillo protiv Maura IIcardija (Foto: AFP) +2 Jeison Murillo (Foto: AFP)

Francuzi objavili video iz svlačionice u poluvremenu finala Svjetskog prvenstva protiv Vatrenih! Griezmann objašnjava Matuidiju (Screenshot) Varane podiže svoje suigrače (Screenshot) Slavlje Hrvatske u finalu protiv Francuske (Foto: AFP) +3 Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider