Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko je tu lud?

Hrvatska je razmontirala SAD, a igrač utakmice je - Amerikanac: Svi igrači ostali začuđeni

Kauboji su slavili 40:22 protiv SAD-a, ali najbolji igrač utakmice prema viđenju IHF-a nije bio iz redova Hrvatske.

Gary Hines (Foto: Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija potvrdila je status favorita i lagano slavila protiv SAD-a 40:22 na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Amerikanci su prvih nekoliko minuta solidno parirali Kaubojima, ali razlika u kvaliteti bila je prevelika.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić Analiza Vedrana Zrnića: Treba pronaći savršen omjer za udarni trio, jedna pozicija velik problem divider

Agresivna obrana i neopreznost Amerikanaca doveli su do velikog broja kontri za Kauboje, što se naravno vidjelo na semaforu na kraju utakmice.

Brojka pogodaka je stala na 40, najbolji strijelac u našim redovima bio je Igor Karačić s osam pogodaka na kontu, slijedio ga je Šarac sa šest i Glavaš s pet pogodaka.

Karačić imao nekoliko sjajnih poteza

Igor je odigrao zaista sjajnu utakmicu, pokazao je sav raskoš svog talenta, režirao je dva spektakularna cepelina koja će zasigurno biti neki od najboljih poteza SP-a.

Domagoj Duvnjak Domagoj Duvnjak: "Danas smo bili pravi, ali ja još uvijek ne mogu prežaliti onaj Egipat" divider

Po završetku utakmice igrači su se okupili očekujući da će naš Igor dobiti nagradu za najboljeg igrača utakmice, no uslijedio je (ne)objašnjiv potez IHF-a.

Hrvoje Horvat Izbornik Horvat zadovoljan pobjedom i igrom: "Dobro smo krenuli, opustili se i dobili lepršavost! Idemo dalje kolo po kolo! divider

Naime, oni su odlučili zanemariti Igorove poteze te nagradu uručiti Garyju Hinesu, 38-godišnjem Amerikancu koji je postigao šest pogodaka.

Kako ste doživjeli prvu pobjedu Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider