Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ekskluzivno za gol.hr

Analiza Vedrana Zrnića: Treba pronaći savršen omjer za udarni trio, jedna pozicija velik problem

Stručni analitičar gol.hr-a Vedran Zrnić komentira pobjedu Hrvatske protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Pobijedili smo, prvi bodovi su tu, ali ne mogu se oteti dojmu da je ova utakmica protiv Sjedinjenih Američkih Država trebala biti prva za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu.

Trebali smo igrati s Amerikancima pa s Marokom i onda na kraju s Egiptom. Nažalost, ždrijeb je bio takav kakav jest, nezgodno se posložilo i naši igrači, a tu prvenstveno mislim na debitante u našim redovima, nisu imali prilike doći k sebi, dobiti taj osjećaj dvorane, lopte i sve skupa.

Ali, eto, tu smo gdje jesmo. Ta prva utakmica protiv Egipta zbilja nije vrijedna spomena, dok ova druga teško da može podleći nekim specijalnim analizama.

Pronaći savršen omjer minuta za udarni trio

Drago mi je da se naša udarna trojka Domagoj Duvnjak - Luka Cindrić - Igor Karačić vraća, pokazali su da nam trebaju, to su ipak tri naša najjača igrača i izbornik Hrvoje Horvat mora pronaći način kako raspodijeliti minutažu između njih u pravom omjeru.

Svidjelo mi se što krila zabijaju, da se sedmerci ne promašuju, u pravim utakmicama imat ćemo 25 golova. Filip Glavaš dobije sigurnost tim sedmercima, kao i Mihić, Jelinić...

Problem na lijevom vanjskom

Što se tiče nekih drugih okolnosti, mi pravog lijevog vanjskog ovdje nemamo. Ozlijeđeni su nam i Halil Jaganjac i Tin Lučin, Zvonimir Srna ima problema sa šakom, a ipak moram pohvaliti Josipa Šarca, koji je dobro odigrao. No, ponavljam, Amerika nije nikakvo mjerilo.

S druge strane, primjetan je bio problem u obrani, gdje su se i lijevi i desni vanjski SAD-a dizali s dvije noge i pucali preko našeg bloka. Tu je malo Leon Šušnja bio u disbalansu, protiv jačih reprezentacija to neće proći.

Maroko nam ne može predstavljati problem

Inače, vidjelo se da Amerikanci imaju neku budućnost. Za rukomet bi bilo fenomenalno kad bi oni kao nacija prepoznali ovaj sport. Oni su sad na razini Saudijske Arabije i sličnih reprezentacija koje je Hrvatska svojedobno pobjeđivala s 15 ili 18 razlike, ali ako nastave raditi, možda će nam moći konkurirati u neko dogledno vrijeme.

Ne očekujem da će se to dogoditi tako skoro, ali bilo bi sjajno kad bi Amerikanci zavoljeli ovaj sport, puno bi to značilo za rukomet u globalu.

Slijedi nam Maroko, bespredmetno je uopće razmišljati o tome mogu li nam i u kojoj mjeri oni nauditi. Oni i Amerikanci su dvije reprezentacije koje su prosječne i ne mogu nam predstavljati problem. Treba bildati samopouzdanje, graditi akcije, poznavajući nas, treba nam da uđemo u prvenstvo. Bit će možda još veća razlika, odigrat ćemo jako dobru utakmicu, siguran sam u to.

Danska je ključ za Hrvatsku

Zapravo, nema baš previše nekog prostora za kalkuliranje, jasno je da će nama Danska biti ključna utakmica cijelog Svjetskog prvenstva.

Pratio sam što se događalo u ostalim skupinama, Njemačka jest pobijedila Srbiju, ali to je zato što su Srbi sami sebi krivi, imali su u posljednjih 15 minuta niz napada s promašenim zicerima. Usto im se ozlijedio i Predrag Vejin, igrač Nexea. Nijemci će uvijek biti konkurentni, ali ne vjerujem da oni mogu doći do polufinala.

Iznenadila me Slovenija i njihova pobjeda protiv Poljske. Odigrati onako pred 12 tisuća ljudi protiv domaćina i svladati ga onolikom razlikom - zbilja kapa dolje susjedima.

Kako ste doživjeli prvu pobjedu Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider