Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pivot kauboja

Hrvatski rukometaš živi za Hajduk: Ima Torcidinu tetovažu i molio je da ga puste na Poljud

Leon Šušnja važan je adut Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, obožava Hajduk i čeka priliku da zablista na velikoj sceni.

Galerija Tetovaža Leona Šušnje Leon Šušnja protiv Francuske Leon Šušnja protiv Italije Leon Šušnja protiv Italije

Za hrvatske rukometaše u petak od 20:30 počinje Svjetsko prvenstvo. Izabranici Hrvoja Horvata grupnu fazu igraju u Švedskoj, a sve je spremno za susret protiv Egipta.

Uoči važne utakmice Horvat ima nekoliko dvojbi, mora nekoga poslati i na tribine, a među onima koji bi trebali nastupiti je Leon Šušnja, 29-godišnji pivot.

Šušnja je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Hrvatske, možda nema toliko velikih utakmica iza sebe poput Duvnjaka, Karačića i Cindrića, ali je svakako važan adut Kauboja. Igra jaku poljsku ligu, a naravno i Ligu prvaka.

Jedan je od brojnih uspješnih hrvatskih sportaša koji su rodom iz Bosne i Hercegovine. Njegova je obitelj iz Kraljeve Sutjeske, odakle je i Dejan Lovren.

Obitelj Šušnja u ratu je izbjegla prvo u Široki Brijeg, u kojem se Leon i rodio, a nakon rata došli su u Kutinu. U Hrvatskoj je počeo trenirati rukomet.

Iz Kutine je došao do ugovora s hrvatskim prvakom PPD Zagrebom 2013. godine. U redovima Zagreba zadržao se sve do 2019. godine, a onda je napravio inozemni transfer u ozbiljan klub – Wislu Plock, koja je uz bivšeg prvaka Europe Kielce najjači klub u Poljskoj. Trenutačno su čak i prvi u prvenstvu.

Živi za Hajduk

Šušnja osim rukometa obožava i nogomet. Možda nije bio toliko zagrijan u mladosti za uspjeh na nogometnim terenima, ali zato posebnu ljubav gaji prema splitskom Hajduku. Šušnja ne skriva emocije prema Bijelima, a još za vrijeme igranja u Zagrebu na ruku je tetovirao poznati Torcidin transparent – 1950, što predstavlja godinu osnutka najstarije navijačke skupine u Europi.

Leon Šušnja protiv Francuske Leon Šušnja protiv Francuske (Foto: Guliver image)

Molio Veselina Vujovića da ide na Poljud

Jednom je istaknuo zanimljivu anegdotu što se tiče njegove ljubavi prema splitskim Bijelima. Za vrijeme igranja u Zagrebu, dok je još trener bio legendarni Veselin Vujović, Hajduk je igrao europske kvalifikacije, a taman je baš i Zagreb igrao pripremni turnir u Parizu. I eto problema… Šušnji se jako išlo na Poljud, pa je skupio hrabrost i zamolio Vujovića da ga pusti.

Začudo, Vujović je shvatio njegovu ljubav i poručio mu da može napustiti momčad i otići prema Splitu. Šušnja mu nije vjerovao, tko i malo prati rukomet, zna kakav je Vujović autoritet i da vjerojatno ne bi svakoga pustio na nogometnu utakmicu u tijeku priprema za novu sezonu, no on je bio Vujovićev ljubimac i imao je sreće…

Ipak je htio provjeriti još jednom, krenuo je prema Splitu, nazvao je iz automobila Vujovića i ponovno pitao je li stvarno može otići, a Vujović mu je kratko i jasno poručio: ''Ako me još jednom pitaš, ostaješ u Zagrebu.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider