Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DESNO KRILO

Filip Glavaš: Odabrao fakultet ispred rukometa, na kraju došao do diplome i Svjetskog prvenstva

Filip Glavaš je desno krilo Hrvatske na Svjetskom prvenstvu uz zanimljiv životni put.

Filip Glavaš (Foto: Srecko Niketic/Pixsell)

Pred hrvatskim rukometašima je nastup na Svjetskom prvenstvu, a na turnir dolazimo s nikad neiskusnijim desnim krilima.

Filip Glavaš: Biografija

Uz 21-godišnjeg Paola Kraljevića tu je i 25-godišnji Filip Glavaš. Prije velikih natjecanja navikli smo ići s velikim imenima na poziciji krila, na desnoj strani smo imali Džombu, Zrnića, Horvata, Čupića, same svjetske klase, no ovaj put nije tako, zbog ozlijeđenog Čupića izbornik Horvat se okrenuo mladim snagama.

Filip Glavaš je iskusniji od Kraljevića, već je bio dio reprezentacije na velikom natjecanju. Nastupio je na prošlom Europskom prvenstvu.

Glavaš je u karijeri igrao za Kozalu, gdje je i počeo trenirati, Varaždin, Zamet i Poreč, da bi prije dvije godine otišao prvi pun van Hrvatske i potpisao za slovensko Trebnje.

Dominik Kuzmanović Dominik Kuzmanović: Tajni adut Hrvoja Horvata na Svjetskom prvenstvu divider

Mlado desno krilo može se pohvaliti i dobrim izvođenjem sedmeraca gdje je u travnju prošle godine zamijenio tada također ozlijeđenog Ivana Čupića i zabio 4/4 sa sedam metara u susretu protiv Finske (34:21) za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Filip Glavaš: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 5. svibnja 1997.
  • Visina: 183 cm
  • Klubovi: Kozala, Zamet, Varaždin, Poreč, Trebnje

Zanimljivo, Dominik Kuzmanović obožava ronjenje, a njegov suigrač Filip Glavaš prvi je krenuo trenirati plivanje. Kada su na treningu došli do učenja dupinovim stilom za njega je to bilo preteško pa je odustao i krenuo na rukomet.

Kao mladić pohađao je talijansku osnovnu školu, a danas se može pohvaliti diplomom Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Ranije nije htio ići u PPD Zagreb ili Nexe, htio je diplomu koja mu je bila ispred svega, a trud se na kraju u isplatio. Ima diplomu i status A prvotimca reprezentacije Hrvatske.

Silno ga zanimaju brodovi i uvjeren je da će se time baviti nakon kraja rukometne karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider