Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mladi golman

Dominik Kuzmanović: Tajni adut Hrvoja Horvata na Svjetskom prvenstvu

Dominik Kuzmanović je mlada hrvatska rukometna nada i mogući tajni adut Kauboja na Svjetskom prvenstvu.

Dominik Kuzmanović (Foto: Saša Miljević/Pixsell)

Dominik Kuzmanović mogao bi biti važan adut hrvatske rukometne reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Golman iz Dugog Sela ima samo 21 godinu, no već se dokazao u seniorskom rukometu.

Dominik Kuzmanović: Biografija

Mladi hrvatski golman je jedan od trojice koje je Hrvoje Horvat pozvao na završne pripreme. Tu su još Dino Slavić i Mate Šunjić, kao najiskusniji među njima.

Kuzmanović je vrlo vjerojatno ići na prvenstvo, Horvat bi lako mogao povesti svu trojicu, ipak je pozicija golmana najosjetljivija u rukometu. Bez raspoloženog golmana jednostavno ne možeš ciljati na velike stvari pa je bolje imati više opcija. 

Josip Šarac Josip Šarac: Proživio užasnu ozljedu, a sada bi mogao oduševiti na Svjetskom prvenstvu divider

Oduševio je u prijateljskoj utakmici protiv Izraela gdje je skupio 11 obrana.

Dominik Kuzmanović je rukomet počeo trenirati jako mlad, još s pet godina je krenuo na prve treninge. Uz to je trenirao i taekwondo koji mu je sigurno pomogao za poziciju golmana.

Njegov hobi je zanimljivo, ronjenje. Obožava roniti, a unatoč rukometu nije zaboravio na obrazovanje, prije tri godine je završio gimnaziju.

Prije tri godine je napravio veliki iskorak u svojoj mladoj karijeri, potpisao je za RK Nexe koji je u uzlaznoj poziciji na rukometnoj karti Europe.

Kuzmanović je majstor za sedmerce, pokazao je to već i seniorskoj reprezentaciji na ovogodišnjim pripremama.

Dominik Kuzmanović: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 15. kolovoza 2022.
  • Visina: 191 cm
  • Klubovi: Dugo Selo, Nexe

Svoju rukometni karijeru je gradio u matičnom Dugom Selu.

“S rukometom sam se počeo baviti dosta rano, već u petoj godini nakon što je stariji brat počeo s treninzima. Tada sam odluči da ću igrati na poziciji golmana te smo mukotrpnim treninzima stvorili odličnu ekipu u mini rukometu, a kasnije smo nastavili s vrhunskim igrama i u starijim selekcijama. Tako smo s kadetima nekoliko puta osvojili prvenstvo Hrvatske'', rekao je Kuzmanović nakon potpisa za Nexe.

Kuzmanović je mlad vratar i takav je nepoznat rukometnim velikanima pa bi mogao biti iznenađenje za mnoge na Svjetskom prvenstvu.

Godine mu ne bi trebale predstavljati problem, a neiskustvo na velikoj sceni sigurno će upotpuniti savjetima od starijih kolega u reprezentaciji koji su prošli sve što jedan igrač može proći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider