Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno mu!

Novo desno krilo u Hrvatskoj za SP: Ime dobio po Maldiniju i nikada nije igrao za mladu vrstu

Paolo Kraljević desno je krilo i nastupa za PPD Zagreb. Iza njega je veoma zanimljiv put.

Paolo Kraljević (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Pred nama je Svjetsko prvenstvo u rukometu. Igra se u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. siječnja, a na njemu nastupa i hrvatska rukometna reprezentacija, koja se nalazi u skupini G.

Izbornik Hrvoje Horvat imao je dosta problema s kreiranjem popisa za turnir. Još prije su otpali važni igrači poput Halila Jaganjca, Davida Mandića i Marka Mamića, a pred prvenstvo je otpao i Tin Lučin, otkriće s prošlog Europskog prvenstva.

Možda i najveći problem za Horvata je pozicija desnog krila, gdje ima najmanje iskustva. Zbog ozljede je otpao veteran Ivan Čupić, koji je trebao igrati u prvom sastavu. 

SP raspored i rezultati Rukomet 2023: Raspored i rezultati utakmica Svjetskog prvenstva divider

Horvat će na prvenstvo voditi Filipa Glavaša i Paola Kraljevića. Glavaš ima 25 godina i bio je na jednom velikom natjecanju, a debitant na velikoj sceni je 21-godišnji Paolo Kraljević.

Tko je Paolo Kraljević?

Kraljević je desno krilo i nastupa za PPD Zagreb. Iza njega je veoma zanimljiv put. U životu nikada nije igrao za mlade selekcije Hrvatske, a pred njim je debi za A vrstu.

Nekoliko puta je bio na pripremama mlade reprezentacije, a rukometna javnost za njega je čula tek nakon debija u Europi.

Domagoj Duvnjak Kauboji počeli udarni dio priprema za Svjetsko prvenstvo, Duvnjak poručio: "Ne treba tražiti alibi u ozljedama" divider

Prije dvije godine debitirao je u Ligi prvaka protiv Barcelone, a za seniorsku momčad Zagreba zaigrao je sa samo 16 godina.

Rukomet je počeo trenirati s pet godina u Izviđaču iz Ljubuškog, odakle mu je i obitelj.

Dobio ime po Maldiniju

Kraljevićev otac velik je fan Milana i legendarnog Paola Maldinija, pa je sinu dao ime po legendi slavnog talijanskoga kluba.

Zaštitni znak mu je suhi list, koji puno puta koristi u igri, a rukometni uzori su mu Timur Dibirov i Uwe Gensheimer.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider