Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mnogi su otpali

Kauboji počeli udarni dio priprema za Svjetsko prvenstvo, Duvnjak poručio: "Ne treba tražiti alibi u ozljedama"

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Jonkoping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku.

Domagoj Duvnjak (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Hrvatski rukometaši ponovno su na okupu, a u nedjelju su počele završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje zajednički od 11. do 29. siječnja organiziraju Švedska i Poljska.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Jonkoping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku. Reprezentacija je nažalost, jako oslabljena, a zbog ozljeda, jedno od najvažnijih svjetskih prvenstava u posljednjih 15–20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić i Ivan Pešić. 

Tijekom kratkih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati dva susreta na Croatia Cupu. Naši gosti su Sjeverna Makedonija koja je također sudionik Svjetskog prvenstva i Izrael kojeg je u doigravanju zaustavila Mađarska. Prvi susret na rasporedu je 6. siječnja protiv Sjeverne Makedonije, a 8. siječnja Hrvatska će odmjeriti snage s Izraelom. Svi susreti počinju u 20:15.

Duvnjak: Ovo Svjetsko prvensto je jako važno

"Dobro je da ova prva četiri dana damo gas, da se dobro pripremimo, mislim da će biti teretane i dosta trčanja. Nadam se da ćemo ostati zdravi do polaska u Švedsku i tamo odigrati jedan dobar turnir. Dobri smo, ne treba tražiti alibi u tim ozljedama, imamo dobar spoj starijih i mlađih igrača. Ja sam presretan što se Jakov Gojun vratio, Željko Musa je tu, drago mi je da ćemo opet biti zajedno na terenu. Ovo Svjetsko prvenstvo je jako važno, odlučuje se za Olimpijske igre, trebamo biti među prvih osam-devet reprezentacija. Bit će jako zahtjevno, naporno, iskreno da kažem mi još ne znamo gdje se nalazimo", izjavio je kapetan Domagoj Duvnjak.

Drugi krug priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije završava 10. siječnja u prijepodnevnim satima. Nakon ručka, naša izabrana vrsta odlazi u Zagreb na spavanje, a 11. siječnja preko Kopenhagena i Goteborga leti za Jonkoping.

Prvi nastup u Husqvarna Areni Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja u 20:30 sati. Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

Popis rukometaša za završne pripreme uoči Svjetskog prvenstva:

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider