Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZAHVALIO NA PODRŠCI

Izbornik Horvat zadovoljan pobjedom i igrom: "Dobro smo krenuli, opustili se i dobili lepršavost! Idemo dalje kolo po kolo!

Naravno da je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije morao biti zadovoljan igrom i rezultatom protiv SAD-a.

Hrvoje Horvat (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Hrvatska rukomentna reprezentacija ostavila je iza sebe šokantan poraz od Egipta i krenula dalje u turnir na Svjetskom prvenstvu koja se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatski rukometaši Hrvatska velikom razlikom svladala SAD i upisala prvu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu divider

Protiv SAD-a nisu naši igrači dozvolili iznenađanje. Već na početku su kvalitetno načeli protivnike, da bi do kraja povećavali prednost sve do završnih 40:22. 

Pohvala prije svega za atmosferu

S takvim izdanjem je izbornik Horvat morao biti zadovoljan.

"Rezultat govori sve, ali treba pohvaliti atmosferu. Nakon lošeg izdanja ovako nešto nismo očekivali, to je predivno. Veseli i puno nam znači. Nadam se da će nas ovi navijači pratiti i dalje, pogotovo u drugom krugu", rekao je Horvat za RTL, okrenuvši se na utakmicu:

"Nakon onakvog šoka nam je trebala ovakva utakmica. Trebalo nam je da se rastrčimo i odigramo pokretljivu obranu. Svi su dobili minutažu, neke smo stvari isprobali i pobjeda svakako veseli."

Treba biti realan i reći da SAD nije netko tko nam je trebao stvoriti probleme, no ovako velika razlika svakako daje nadu u budućnost.

Kolo po kolo, utakmicu po utakmicu

"Uvijek odigraš dobru utakmicu ako ju dobro pripremiš i ako dobro otvoriš kao što smo mi dobro otvorili, posebno u obrambenom dijelu. Na račun toga smo smo dali dosta lakih golova, opustili se te dobili lepršavost. Prvenstvo je dugo, imamo još dosta utakmica. U svlačionici smo se dogovorili da idemo kolo po kolu, utakmicu po utakmicu. Ostao je taj Maroko kojeg treba odraditi ozbiljno kao ovo danas, a onda idemo u taj drugi krug.

Glavaš i Martinović Martinović posebno nahvalio dva suigrača, upozorava da Amerikanci nisu za podcjenjivanje divider

Ne bude li iznenađenja protiv Maroka, odmah u prvoj utakmici drugog kruga čeka nas naša crna mačka, uvijek odlična Danska.

Kako ste doživjeli prvu pobjedu Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider