Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nisam optimističan''

Bliži se povratak nogometa, ali Hrvatska je u velikom problemu: ''Po tome smo na samom dnu Europe''

Najvažnija odluka nove video konferencije UEFA-e glasi: Ako je domaće natjecanje okončano prije vremena, UEFA će tražiti od nacionalnih saveza da odabere klubove za europska natjecanja na temelju sportskih kriterija.

Ako je suditi prema zadnjim informacijama, za plasman u Ligu prvaka i Europa ligu gledat će se trenutačni plasman klubova u domaćim prvenstvima. Dakako, jedna od najosjetljivijih tema zbog pandemije koronavirusa je povratak publike na stadione...

''Što se tiče Hrvatske, nisam toliko optimističan da bih očekivao povratak navijača na stadion. Ili barem ne njihovog velikog broja. Idemo korak po korak, prvo trenirati u malim grupama, pa nakon toga zajedno, pa nakon toga igrati nogomet i tek onda razmišljati o povratku navijača'', izjavio je Zoran Bahtijarević.

S druge strane, Nijemci žele što prije nastaviti s aktualnim prvenstvom. I to već početkom svibnja.

''Bilo da je riječ o 9. svibnja ili kasnije ako krenemo s igranjem, to će biti ekonomski spas za neke klubove. Ali utakmice bez gledatelja izgledat će drugačije. Osjećaj će biti drugačiji. Zvuk će biti drugačiji, i jednostavno ne želim ovu situaciju uljepšavati'', rekao je predsjednik njemačkog saveza Christian Seifert.

Utakmice bez gledatelja nisu ono što želimo. Ali u ovom trenutku to je, čini se, jedini ispravan način. No i Nijemci će nastaviti nogomet bez gledatelja. Gospodin Bahtijarević je član Uefine zdravstvene komisije i tvrdi u Hrvatskoj je infrastruktura stadiona veliki problem.

gol expired UEFA donijela odluku o imenu Eura, ali i nove preporuke za domaća natjecanja divider

''Tu je nažalost Hrvatska na samom dnu Europe kvalitetom stadiona. Nema smisla da na našim ligaškim utakmicama, na kojima je 500 - 1000 gledatelja, sada klub ulaže milijune kuna da bi pleksiglasom napravio socijalno prihvatljive razmake ili kontrole ulaza i tako dalje'', objasnio je Bahtijarević.

Barem tri do četiri tjedna prije prvih utakmica momčadi moraju krenuti s momčadskim treninzima, sve ostalo biti će pogubno za zdravlje sportaša.

''Činjenice je da možemo očekivati nekontaktne ozljede i da će ih biti nešto više. Niti jedan trening, koliko god intenzivan bio, čak ni jedna prijateljska utakmica bilo kakvog intenziteta ne može imitirati psihofizičke napore koje izaziva jedna natjecateljska utakmica'', objasnio je Bahtijarević.

Nizozemke, koje su prekinule dominaciju Njemačke na ženskim Eurima neće braniti titulu iduće godine. UEFA je također očekivano odgodila ženski Euro za 2022. godinu. A 70 milijuna eura bit će podijeljeno klubovima kao kompenzacija za sudjelovanje njihovih igrača u reprezentativnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

gol expired Svi su zgroženi i svi šute: Što se krije iza najmutnijeg HNS-ovog ugovora i zašto se boje Hajduka? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider