Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
olmo postavlja rekord

Krenula je transfer groznica: Pogledajte koji bi se spektakularni transferi mogli realizirati

Zimski prijelazni rok nikada nije spektakularan kao ljetni, no ovog siječnja bi se to moglo promijeniti...

Dan nakon Nove godine, počeo je prijelazni rok i u posljednjoj od pet najvećih nogometnih liga - Italiji. U idućih mjesec dana kupovat će se i prodavati igrači širom Europe.

Iako zimski prijelazni rok po običaju nije tako spektakularan kao ljetni, često i on donosi velike transfere. Najveći potrošači su klubovi engleske Premierlige, čija je potrošnja u posljednjih pet zimskih rokova rapidno rasla - od 160 milijuna eura prije pet godina, do čak 560 milijuna eura prije dvije godine.

gol expired Bilić od WBA napravio unikatnu momčad: Nitko nema takve brojke u Championshipu divider

Ako pogledamo usporedbu s posljednjih pet ljetnih rokova Englezi ljeti troše u prosjeku pet puta više. Čak milijardu i 200 milijuna potrošili su prije pet godina, a prije tri godine milijardu i 600 milijuna.

Gareth Bale se vraća u Englesku

Ipak, i u siječnju se očekuje neki veliki transferi, a pet potencijalno najvećih prelazaka otvara Gareth Bale. Svojevremeno najskuplji igrač svijeta danas vrijedi 40-ak milijuna eura, a kao nova destinacija najčešće se spominju Tottenham ili Manchester United.

Na četvrtom mjestu je najbolji njemački napadač Timo Werner. Mladi centarfor Leipziga procijenjen je na 75 milijuna eura, a interes pokazuju Chelsea, Liverpool, pa naravno i Bayern. Doduše, teško je za očekivati da će vodeća momčad Bundeslige prodati svog najboljeg napadača.

gol expired Čačić uživao u debiju manje od dvije minute: Poraz u prvoj utakmici nakon reprezentacije divider

Eriksen i Pogba na putu prema Real Madridu

Treći na ovoj listi je Danac Christian Eriksen. Vrijedi oko 90 milijuna eura, ugovor s Tottenhamom istječe mu na ljeto, još nije potpisao novi i sve više se govori o njegovom prelasku u Manchester United, Real Madrid, Inter ili neki četvrti klub.

Paul Pogba vrijedi 100-tinjak milijuna eura i lako bi ove zime mogao opet otići iz Manchester Uniteda. Najčešće se spominju Real Madrid ili povratak u Juventus.

Najskuplji igrač čiji se transfer očekuje već ovoga siječnja je sjajni Borussijin mladi Englez Jadon Sancho. Borussiji ove godine ide slabije, a Sancha želi pola Europe. Procijenjen je na 120 milijuna eura.

gol expired UFC izbacio brutalnu najavu uoči povratka McGregora: "Nema boljeg načina za otvaranje dekade" divider

Rakitić i Rebić na prijelomnici, Olmo postavlja rekord HNL-a

Što se tiče hrvatskih nogometaša, važno je da riješe svoje statuse u godini Europskog prvenstva. Očekuje se odlazak Ivana Rakitića iz Barcelone, a njegova vrijednost pala je na nekih 25 milijuna eura.

Još važnije je da status riješi Ante Rebić, koji u Milanu ne igra i sve je izgledniji njegov povratak u njemački Eintracht.

I za kraj potencijalno najveći transfer u povijesti HNL-a. Dinamov ofenzivac Dani Olmo procijenjen je na 35 milijuna eura, a iz raznih izvora stižu vijesti o interesu Barcelone, Atletica, Chelseaja i mnogih drugih europskih velikana.

gol expired Boban mu na dočeku govorio na hrvatskom, Zlatan poslao poruku napaćenim navijačima Milana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider